TV - Media

Σειρές και παιχνίδια που «κόπηκαν» νωρίς τη φετινή σεζόν (pics)

Η σεζόν αποδεικνύεται σκληρή, λόγος που αρκετά φορμάτ δεν τα καταφέρνουν όπως περίμεναν τα στελέχη των σταθμών.

Ένας από τους κανόνες του τηλεοπτικού παιχνιδιού είναι ότι ο χρόνος είναι χρήμα και ότι κάθε λανθασμένη κίνηση μπορεί να στοιχίσει πολύ στα budgets των σταθμών. Έτσι, τις τελευταίες ειδικά χρονιές, οι ιθύνοντες προτιμούν να «κόβουν» νωρίτερα από το αναμενόμενο εκπομπές και σειρές, παρά να βλέπουν τα ποσοστά τους να «κατρακυλούν». 

Φέτος, λοιπόν, είναι μία χρονιά που αρκετά από τα φορμάτ ολοκλήρωσαν την πορεία τους σε λίγα επεισόδια και αποχαιρέτισαν τους τηλεθεατές πολύ πριν ολοκληρωθεί η σεζόν. Οι λόγοι αφορούν κυρίως στον ανταγωνισμό, αλλά και στο ότι δε  απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα στους πίνακες της Nielsen. 
 

7
«Ένας για όλους»

Η Μαρία Μπακοδήμου, μία από τις πιο ταλαντούχες παρουσιάστριες της TV, δεν θα συνεχίσει με το παιχνίδι του OPEN «Ένας για όλους». Το εν λόγω φορμάτ ολοκληρώνεται, ενώ πρόκειται για μία κοινή απόφαση με τους ιθύνοντες να μην συνεχίσουν ένα νέο κύκλο επεισοδίων. Οι δύο πλευρές έχουν άλλα σχέδια, καθώς η Μαρία θα βρίσκεται και στην επιτροπή του «Just the 2of us» ενώ είναι στα σκαριά και ένα παιχνίδι σχέσεων, το οποίο θα παρουσιάσει. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο
6
«Divided»

Το καθημερινό τηλεπαιχνίδι «Divided» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο του ALPHA δεν θα συνεχίσει στη μεσημεριανή ζώνη και στον προγραμματισμό του σταθμού, ρίχνοντας άμεσα αυλαία. Ο λόγος, όπως φαίνεται, που οδήγησε τα στελέχη σε αυτή την απόφαση είναι η χαμηλή τηλεθέαση που σημείωνε από την πρώτη ημέρα προβολής. Σε μία ιδιαιτέρως ανταγωνιστική ζώνη, όπως αυτή του μεσημεριού, ο παρουσιαστής δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού κι έτσι το «τέλος» του φορμάτ ήταν μονόδρομος.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
«Κρατάς μυστικό»

Οι ιθύνοντες του ALPHA συνηθίζουν στις αρχές κάθε χρόνου να κάνουν τονωτικές ενέσεις στο πρόγραμμά τους, να «κόβουν» φορμάτ και να βγάζουν στον αέρα νέα. Η σειρά «Κρατάς μυστικό» είναι από τις παραγωγές που ολοκληρώθηκαν νωρίς, καθώς δεν σημείωνε τα αναμενόμενα ποσοστά τηλεθέασης. Το κενό που δημιούργησε στην prime time της Παρασκευής θα καλυφθεί από το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Προηγούμενο
Επόμενο
4
«Πάνω Κάτω»

Ο Χρήστος Φερεντίνος είναι από τους παρουσιαστές που έχουν συνδεθεί με τα τηλεπαιχνίδια στην Ελλάδα και μετρά πολλές επιτυχίες. Ωστόσο, το πρώτο μισό της σεζόν, το «Πάνω Κάτω» δεν σημείωσε υψηλά ποσοστά οπότε και ολοκληρώθηκε νωρίς. Ωστόσο, ο οικοδεσπότης επέστρεψε με το αγαπημένο «Deal» από τις αρχές του 2020. 

Προηγούμενο
Επόμενο
3
«Λόγω Τιμής»

Ήταν από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές της φετινής χρονιάς και ένα remake που είχε συζητηθεί ιδιαίτερα. Η σειρά «Λόγω Τιμής», που βγήκε στον αέρα με νέα επεισόδια από το ΣΚΑΪ, δεν κέρδισε το κοινό καθώς ο ανταγωνισμός με τις «Άγριες Μέλισσες» και τα ριάλιτι σόου ήταν πολύ μεγάλος. Έτσι, ολοκληρώθηκε πριν καν τελειώσει το 2019. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο
2
«Guess my age»

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με ένα ακόμη πρόγραμμα του ΣΚΑΪ, το «Guess my age». Το τηλεπαιχνίδι με τον Γιώργο Λιάγκα, που παιζόταν στην απογευματινή ζώνη, επίσης αναγκάστηκε να αποχαιρετίσει νωρίτερα το κοινό λόγω του «My style rocks». Βέβαια, ο παρουσιαστής δεν έμεινε εκτός TV αφού παρουσιάζει το καθημερινό μαγκαζίνο «Μεσημέρι». 

Προηγούμενο
Επόμενο
1
«Boom»

To 2020 έφερε πολλές αλλαγές στον προγραμματισμό του ΣΚΑΪ. Η άφιξη του «My style rocks» στην καθημερινή απογευματινή ζώνη έφερε το τέλος του «Boom» με τον Σάκη Τανιμανίδη, που δεν είχε καταφέρει να πείσει το κοινό. Κάποια επεισόδια, μάλιστα, που έχουν γυριστεί αλλά δεν έχουν προβληθεί, έχουν μπει στο «συρτάρι» και μπορεί την καλοκαιρινή περίοδο να τα δούμε στη μικρή οθόνη. 

Προηγούμενο