TV - Media

Πέντε πράγματα που γνωρίζουμε για το πολυαναμενόμενο prequel του Game of Thrones

Τι και αν οι Ταργκάρυεν είχαν άδικη κατάληξη στο φινάλε του Game of Thrones, το πολυαναμενόμενο prequel θα ασχοληθεί με τον εμβληματικό οίκο και την συναρπαστική ιστορία του, ώστε να αποδωθεί δικαιοσύνη.

Μπορεί ένα χρόνο πριν, ένα από τα χειρότερα πράγματα που θα μπορούσε να είχε συμβεί σε περισσότερο από 20 εκατομμύρια τηλεθεατές να ήταν το απογοητευτικό τέλος του «Game of thrones», αλλά μια πανδημία μετά, ο αντιδημοφιλής τελευταίος κύκλος ίσως να μην φαίνεται και τόσο τραγικός... Επιδιώκοντας να ξαναφέρει το φανατικό κοινό της εμβληματικής σειράς πίσω στο τηλεοπτικό δίκτυο που την προέβαλε για 10 χρόνια, το HBO ετοιμάζει ένα spinoff, ονόματι «House of the Dragon» το οποίο θα βασίζεται στο βιβλίο Fire & Blood (Φωτιά και Αίμα) του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν και θα αφορά τον Οίκο των Ταργκάρυεν.

Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο και παρά τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας, η μεγαλεπήβολη παραγωγή ανακοίνωσε από τα social media ότι τα γυρίσματα του «House of the Dragon» θα ξεκινήσουν μέσα στο 2021, σηματοδοτώντας και την «κυριαρχία» των δράκων. Τι και αν οι Ταργκάρυεν είχαν άδικη κατάληξη στο φινάλε του Game of Thrones, το πολυαναμενόμενο prequel θα ασχοληθεί με τον εμβληματικό οίκο και την συναρπαστική ιστορία του, ώστε να αποδωθεί δικαιοσύνη!

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο «Mad King» και πρόγονος της Καλίσι, Βισέρυς και ο οίκος των Ταργκάρυεν στο απόγειο της δύναμης του, αφού διαθέτει τουλάχιστον 10 δράκους, όταν στο GOT εμφανίζονταν μόλις τρεις. Μάλιστα, το τηλεοπτικό δίκτυο έδωσε στην δημοσιότητα ένα πρώτο teaser στο Twitter, γράφοντας, «οι δράκοι έρχονται» και αναρτώντας δυο εικόνες εντυπωσιακών δράκων, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερα.

Παρότι η παραγωγή είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την σειρά που διεκδικεί να πάρει την θέση – και την τηλεθέαση- του Game of Thrones.

 

5
Πότε και για πόσο

H HBO ανακοίνωσε πως η σειρά θα αποτελείται από 5 σεζόν, με 10 επεισόδια η καθεμιά, ενώ η σειρά θα ξεκινήσει να προβάλλεται το 2022, πανδημίας επιτρέποντος.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Ο ιθύνων νους

Δημιουργοί της σειράς θα είναι ο ίδιος ο Μάρτιν, ο Βινς Γκεράρντις, ο Ράιαν Κόνταλ, αλλά και ο Μιγκέλ Σαπότσνικ, ο οποίος σκηνοθέτησε μερικά από τα πιο καλογυρισμένα επεισόδια του Game of Thrones, όπως το Battle of the Bastards και το The Bells.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Η ανατρεπτική ιστορία

Η ιστορία μας μεταφέρει σχεδόν 300 χρόνια πριν τα γεγονότα του GoT, παρουσιάζοντας την άνοδο και την μοιραία πτώση της δυναστείας Ταργκάρυεν, όταν ο βασιλιάς Βισέρυς ορίζει την κόρη του Ρενίρα διάδοχό του, σπάζοντας μια παράδοση χρόνων. Ο Βισέρυς, έχει εξασφαλίσει την ευημερία και την ειρήνη στο βασίλειό του, έχει όμως ασθενική φύση. Όλα αλλάζουν όταν αποκτά γιο, τον Αίγκον Ταργκάρυεν, ο οποίος θα ξεκινήσει εμφύλιο πόλεμο διεκδικώντας τον θρόνο.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Το cast

Το casting βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και ακόμη δεν έχει γίνει κάποιο όνομα επισήμως γνωστό, πέραν του βρετανού ηθοποιού Πάντι Κονσιντάιν (The Outsider, Dead Man’s Shoes) στον ρόλο του Βισέρυς. Περισσότερα ονόματα είναι βέβαιο ότι θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα καθώς τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες.

 

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Επικές μάχες

Μία από τις πολυαναμενόμενες μάχες δράκων που θα δούμε, είναι αυτή στο Storm’s End μεταξύ του Aemond και του Lucerys, οι οποίοι διεκδικούν τη συμμαχία των Baratheon καβάλα στους δράκους τους.

Προηγούμενο