Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα τελευταία χρόνια, η μικρή οθόνη απέκτησε τη φιλοδοξία και κυρίως την επιδραστικότητα της μεγάλης και με δημιουργικές ιδέες, διάσημους ηθοποιούς, τεράστιες παραγωγές και τόλμη, μεγαλώνει την ανυπομονησία μας... για το επόμενο επεισόδιο. Πλέον όλη η προσοχή -και οι ανάλογες επενδύσεις- των κολοσσών της βιομηχανίας του θεάματος συγκεντρώνονται στην παραγωγή νέων σειρών και στις πλατφόρμες streaming.  

Άλλωστε, το 2020 ήταν μία καταστροφική χρονιά για το σινεμά παγκοσμίως με τις κλειστές  κινηματογραφικές αίθουσες, τις συνεχόμενες αναβολές των πολυαναμενόμενων blockbusters και τον φόβο του covid19 να οδηγούν τους σινεφίλ στην ασφάλεια του σπιτιού του. Και ενδεχομένως στο τηλεοπτικό σύμπαν, που από άποψη παραγωγών και καστ θυμίζει ξεκάθαρα το κινηματογραφικό.

Επομένως το 2020 ήταν η χρονιά των τηλεοπτικών σειρών (και του streaming) και από ότι προβλέπεται στο ίδιο μοτίβο θα συνεχίσει και το 2021.    

Οι πλατφόρμες streaming Netflix, Amazon, Disney+ όπως και τα παραδοσιακά τηλεοπτικά δίκτυα γεμίζουν τις φαρέτρες τους με σειρές-spinoff, πρίκουελ, κάθε λογής ριμέικ, όπως και πρωτογενές τηλεοπτικό περιεχόμενο για να κάνουν πιο ψυχαγωγικές τις ώρες μας ...Eλπίζουμε όχι αυτές της καραντίνας.

Δεν ξέρουμε λοιπόν σε ένα χρόνο από τώρα ποιες σειρές του ‘21 θα ξεχωρίσουν και θα κερδίσουν τις καρδιές των τηλεθεατών, ούτε να θα τις παρακολουθούμε από το σπίτι μας σε συνθήκες καραντίνας, ωστόσο μπορούμε από τώρα να ρίξουμε μια πρώτη ματιά σε αυτές που ήδη περιμένουμε.

WandaVision

Το πρώτο project της Marvel που θα κυκλοφορήσει στο Disney+ και, αν κρίνουμε από τα δύο trailer της σειράς, φαίνεται να είναι και ένα από τα πιο ιδιαίτερα project της. Οι ίδιοι οι συντελεστές δηλώνουν ότι είναι «είναι σούπερ αβάν-γκαρντ και περίεργο». Οι χαρακτήρες της Γουάντα (Ελίζαμπεθ Όλσεν) και του Βίζιον (Πολ Μπέτανι) από τους «Avengers» πρωταγωνιστούν ως ζευγάρι σε μια παραισθησιογόνα παραλλαγή των παλιομοδίτικων σίτκομ της Αμερικάνικης τηλεόρασης. Αλλά τίποτε δεν είναι όπως φάινεται…

Dexter

Μια από τις τηλεοπτικές σειρές που έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού στη διάρκεια των ‘00s. ετοιμάζει την επιστροφή της. Χρόνια μετά το διαβόητα κακό φινάλε, η σειρά «Dexter» που  θα κάνει πάλι την εμφάνισή της με δέκα νέα επεισόδια ως Limited Series, με τον  Μάικλ Σι Χολ  να ενσαρκώνει εκ νέου τον αντι-ήρωα serial killer που σκοτώνει άλλους serial killers.

The Underground Railroad

Ο σκηνοθέτης Μπάρι Τζένκινς μετά από δύο διαδοχικές οσκαρικές ταινίες («Moonlight», «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει») ετοιμάζει πλέον μια νέα πολύ ενδιαφέρουσα σειρά βασισμένη στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Κόλσον Γουάιτχεντ. Στην υπόθεση δύο σκλάβοι στις ΗΠΑ του 19ου αιώνα προσπαθούν να ξεφύγουν προς την ελευθερία τους μέσα από το δίκτυο των υπόγειων σιδηροδρόμων, μέσω των οποίων πρώην σκλάβοι αποδρούσαν προς τον Βορρά.

Loki

Το Loki είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα νέα projects της Marvel και αναμένεται στο Disney+ την ερχόμενη άνοιξη. Ο Τομ Χίντλστον επιστρέφει στο ρόλο που τον γνωρίσαμε στις ταινίες του MCU και σε μία από τις πιο ιντριγκαδόρικες φιγούρες στην ιστορία τόσο των κόμικ όσο και του κινηματογράφου που σχετίζεται με αυτά. Συμπρωταγωνιστούν ο Όουεν Γουίλσον και η Γκούγκου Μπάθα-Ρο (του «Black Mirror: San Junipero»).

Clarice

Όλοι θυμόμαστε την Clarice Starling, την πράκτορα του FBI που υποδύθηκε στην Σιωπή των Αμνών το 1991 η Τζόντι Φόστερ. Η νέα σειρά Clarice του CBS στρέφει την προσοχή της στον συγκεκριμένο χαρακτήρα έναν χρόνο μετά την πρώτη γνωριμία της με τον Χάνιμπαλ, ώστε να φωτίσει περισσότερες πλευρές του. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Ρεμπέκα Μπριντς του «Pretty Little Liars».

Y: The Last Man

Mια ανεξήγητη πανδημία εξολοθρεύει όλο τον αντρικό πληθυσμό της γης σε μια στιγμή και μοναδικός επιζώντας (χωρίς να έχει ιδέα γιατί) είναι ο νεαρός Γιόρικ. To πολυβραβευμένο κόμικ της DC/Vertigo, μεταφέρεται στην τηλεόραση με τις Νταϊάν Λέιν, Ολίβια Θίρλμπι και Άμπερ Τάμπλιν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA