Μενού
  • Α-
  • Α+

Σίγουρα το σεξ είναι από τα ωραιότερα πράγματα που μπορεί να υπάρξουν εκεί έξω. Ωστόσο όπως σε όλα τα φανταστικά πράγματα εκεί έξω, υπάρχουν και οι μη πετυχημένες εκδοχές του. Από την ανύπαρκτη χημεία μέχρι την καταπιεσμένη σεξουαλική έκφραση, μερικές φορές το σεξ μπορεί να είναι πραγματικά απαίσιο. Όχι όμως στον κινηματογράφο!

Στη μεγάλη οθόνη τα πάντα μοιάζουν ιδανικά. Οι πρωταγωνιστές είναι σαγηνευτικοί, υπέρλαμπροι και στην καλύτερή τους φόρμα, η χημείες είναι εξαιρετικές και η ατμόσφαιρα με τον απαλό και χαμηλό φωτισμό αρκούντως αισθησιακή. Δεν υπάρχει αμηχανία, προβλήματα απόδοσης, αντιξοότητες από το περιβάλλον, δυσκολίες επικοινωνίας ή άβολες στάσεις.

Καταλαβαίνουμε βέβαια όλοι ότι αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει υπάρχει σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας, σκηνογράφος και δύο – ή περισσότεροι- άνθρωποι που υποκρίνονται πίσω από όλα αυτά. Για να σε κάνουμε να νιώσεις καλύτερα σε μια εποχή που το σεξ δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αν δεν είσαι ήδη σε σχέση και δεν μένεις μαζί του (αν και για αυτό διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις), θα καταφύγουμε στις ταινίες που ανέδειξαν το κακό σεξ.

Από κλισέ ατάκες ή αμήχανες στιγμές μέχρι υπερβολικές εκφράσεις τη στιγμή της κορύφωσης, αυτές είναι χειρότερες ερωτικές σκηνές του κινηματογράφου. Εντάξει, είναι «η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει».

The Room

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για cult αριστούργημα ή για κινηματογραφικό μαρτύριο. Πάντως, το «The Room» είναι ευρέως γνωστό ως μια από τις χειρότερες ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ. Επομένως και η -ας το πούμε- ερωτική σκηνή ανάμεσα στον Τόμι Γουαϊζό και την Ζουλιέτ Ντανιέλ καλύπτει πλήρως τα cult standarts. Θα παραβλέπαμε την εμφανή έλλειψη χημείας ανάμεσα στο ζευγάρι αν καταλαβαίναμε...γιατί σπρώχνει στον αφαλό της;!;

Πολύ γυμνό, πολύ στριπτίζ, λεσβιακά όργια, αισθητική φτηνού πορνό και εύκολος εντυπωσιασμός. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Showgirls κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων υποψηφιοτήτων (13) για τα βραβεία του Χρυσού Βατόμουρου, τα διάσημα αντι-Όσκαρ. Από όλα τα κιτς λάθη που έκαναν οι δημιουργοί αυτής της ταινίας, θα σταθούμε στη σκηνή της Ελίζαμπεθ Μπέρκλεϊ και του Κάιλ ΜακΛάχλαν στην πισίνα. Νερά πετάγονται με ορμή (υπονοώντας αυτό που όλοι νομίζουμε) καθώς το ζευγάρι βγάζει (αισθησιακές;) κραυγές βγαλμένες από εφιάλτες.

Gigli

Τζένιφερ Λόπεζ- Μπεν Aφλεκ, θα περιμέναμε πως το τότε ζευγάρι εντός και εκτός σκηνής θα είχε εκρηκτική χημεία. Η Λατίνα σταρ υποδύεται μια δολοφόνο που τις αρέσουν οι γυναίκες αλλά δεν μπορεί να αντισταθεί στην αρρενωπότητα του Μπεν Aφλεκ. Έτσι τον προκαλεί να της δείξει τι έχανε τόσο καιρό... (Όλοι συμπεραίνουμε πως τίποτε)

Body of Evidence

Μια από τις ερωτικές σκηνές που θυμίζει μια -σχετικά αισθησιακή- αποτρίχωση με κερί είναι από την ταινία Body of Evidence. Η Μαντόνα βάζει στο παιχνίδι ένα καυτό κερί που λιώνει πάνω στο Γουίλεμ Νταφόε (άουτς!) και υπόσχεται/απειλεί πως «θα το κάνει με τον δικό της τρόπο», λίγο πριν ξεκινήσει να γλείφει όλο του το σώμα. Μια κατάσταση «Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι», αλλά όπου Γιάννης ο καημένος ο Γουίλεμ Νταφόε!

Basic Instinct 2

Αυτό το βάναυσο σίκουελ ξεκινά με τον Σταν Κόλιμορ και την Σάρον Στόουν να πιάνουν τα 100 μέσα σε ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Οι δυο τους βογκούν και χαχανίζουν καθώς εκείνη ψαχουλεύει τον λεβιέ -και τον «λεβιέ»- κι αυτό συμβαίνει μέχρι που τρακάρουν κι εκείνος πεθαίνει. Δεν είναι το happy ending που θα περίμενε κανείς.

Bad Teacher

Ό,τι μπορούσε να πάει λάθος σε αυτή τη σκηνή, πήγε. Η περίεργη στάση του σώματος; Η φαγούρα από το τζιν; Η έκφραση κορύφωσης του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ ; Ας σταματήσουμε για χάρη της Κάμερον Ντίαζ που δεν το απόλαυσε και τόσο πολύ.

What Women Want

Αυτό που δεν θέλουν πολλές γυναίκες είναι τόσα πολλά κλισέ μαζεμένα! Όπως τον Μελ Γκίμπσον να μιλάει εμψυχωτικά στο όργανό του στο μπάνιο, ή Μια γυναίκα που κλαψουρίζει τόσο δυνατά που δεν μπορείς να καταλάβεις αν την πατάει φορτηγό ή είναι εν μέσω οργασμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA