Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τα «Μήλα» στο δρόμο για τα Οσκαρ, η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Νίκου ετοιμάζεται με παραγωγό εταιρία τη Dirty Films της Κέιτ Μπλάνσετ και πρωταγωνίστρια την Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Η συνεργασία του Έλληνα δημιουργού με την Αυστραλέζα σταρ θα συνεχιστεί και στην επόμενη ταινία του, η οποία θα αποτελέσει το αγγλόφωνο ντεμπούτο του.

Η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι παραγωγός και στο «Fingernails» λοιπόν, μαζί με την Κόκο Φραντσίνι (Τhe hateful eight, Mrs. America) και τον Άντριου Άπτον (Carol, Stateless), στο οποίο -όπως έγραψε πρώτο το Deadline- θα πρωταγωνιστήσει η Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Η 35χρονη Λονδρέζα ηθοποιός (που φέτος πρωταγωνιστεί στο αριστουργηματικό «Promising young woman» και η ερμηνεία της ακούγεται πολύ) θα είναι επίσης παραγωγός. Στο «Fingernails» θα υποδυθεί την Άννα που υποπτεύεται ότι η πολύχρονη σχέση της δεν είναι όπως ακριβώς δείχνει. Στην προσπάθειά της να βελτιώσει την κατάσταση, θα εργαστεί -κρυφά- σε ένα μυστηριώδες ινστιτούτο που ερευνά τρόπους για να ελέγξει και να αναζωπυρώσει τον χαμένο ρομαντισμό και την αγάπη σε ζευγάρια των οποίων η σχέση έχει φθαρεί.

«Το "Fingernails" εξερευνά τη σύγχρονη εμπειρία του έρωτα σε μια εποχή που - αν και φαίνεται πιο προσιτή από ποτέ - ο ρομαντισμός έχει γίνει τόσο αβέβαιος, περίπλοκος και αόριστος», δήλωσε ο Νίκου στο Deadline. «Δημιουργήσαμε το ρόλο της Ανα έχοντας κατά νου την Κάρεϊ Μάλιγκαν και είμαστε ενθουσιασμένοι που είπε αμέσως ναι. Η Κάρεϊ είναι μια τόσο ταλαντούχα και μαγνητική ηθοποιός και με εξέπληξε η ερμηνεία της στο "Promising Young Woman". Είμαι περισσότερο από ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω να δουλεύω με την Κάρεϊ και θα ζωντανέψουμε το "Fingernails» σε συνεργασία με τους παραγωγούς μου Κέιτ Μπλάνσετ, Κόκο Φρανσίνι και Αντριου Απτον από την Dirty Films.»

«Μετά τη συνεργασία μας στα "Μήλα", δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τον Χρήστο Νίκου στο "Fingernails". Σε μια εποχή που η αναζήτηση ανθρώπινης επαφής είναι πιο σημαντική και πιο δύσκολη από ποτέ, η τρυφερή και αναζωογονητική ματιά του Χρήστου πάνω στον σύγχρονο ρομαντισμό είναι μοναδική και βαθιά. Αισθανόμαστε ότι η Κάρεϊ Μάλιγκαν - την οποία έχουμε θαυμάσει εδώ και πολύ καιρό για τις ισχυρές και δυναμικές της ερμηνείες - είναι η τέλεια ηθοποιός που θα βοηθήσει στη σύλληψη του σουρεαλιστικού αφρού και του ειλικρινούς καρδιοχτυπιού που τροφοδοτούν αυτό το λαμπρό όραμα», δηλώνουν οι παραγωγοί από την Dirty Films.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA