Μενού
  • Α-
  • Α+

«My name is Bond, James Bond», έχουν πει από τον Σον Κόνερι μέχρι τον Ντάνιελ Γκρεγκ, και δεν υπάρχει καμία υπερβολή ως προς τον αντίκτυπο που είχε και έχει στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα ο θρυλικός πράκτορας.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ αφού πρωταγωνίστησε σε πέντε ταινίες δίνοντας μια πιο «ανθρώπινη» διάσταση σε έναν χαρακτήρα που συνήθως γλιτώνει από έκρηξη ελικοπτέρου με το κοστούμι του ατσαλάκωτο, αποφάσισε να κρεμάσει τα υπέροκομψα δετά παπούτσια του. Όσο και αν μας άρεσε η πορεία του ως πράκτορας 007 (όχι σε όλους!), ο Βρετανός ηθοποιός δήλωσε πέρυσι πως ήρθε η ώρα να δώσει αλλού την σκυτάλη. Για την ακρίβεια είπε πως προτιμά να «κόψει τις φλέβες του, παρά να κάνει άλλη μια ταινία Τζέιμς Μποντ».

Όσο, λοιπόν, η τελευταία ταινία «No Time To Die» με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ και 25η από τον κόσμο του Τζέιμς Μποντ αναμένεται στις αίθουσες στις 8 Οκτωβρίου 2021, κορονοϊού επιτρέποντος, η θέση του οδηγού στην Aston Martin παραμένει κενή.

Καθώς οι φήμες οργίαζαν για το νέο Μποντ που θα μπορούσε να είναι γυναίκα, ή έγχρωμος ή άλλης εθνικότητας εκτός από Βρετανός, οι παραγωγοί των ταινιών έβαλαν τέλος στις εικασίες ξεκαθαρίζοντας πως ο επόμενος Μποντ δεν θα είναι γυναίκα, ενώ παραδέχτηκαν ότι μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικός από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Μάλιστα η παραγωγός Barbara Broccoli, δήλωσε πως «Μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος, αλλά θα είναι άντρας».

Οι «μνηστήρες» που διεκδικούν να πιουν ένα shaken, not stirred μαρτίνι έχοντας άδεια να σκοτώσουν είναι αρκετοί όμως αυτοί είναι οι επικρατέστεροι- και πιο αγαπημένοι.

Τομ Χάρντι

Το δημόσιο πρόσωπο που ακούει στο όνομα Τομ Χάρντι μπορεί να είναι ένας επιτυχημένος ηθοποιός παγκοσμίως, αλλά εκείνος διατηρεί ένα πέπλο μυστηρίου δίπλα από την -από όσο φαίνεται- εκρηκτική του προσωπικότητα. Όπως και ο ίδιος ο χαρακτήρας του Μποντ, ο Χάρντι είναι εξαιρετικά μυστικοπαθής, γνωρίζουμε ελάχιστα από το παρελθόν ή το παρόν του αφού προτιμά να αφηγείται χιλιοειπωμένες ιστορίες σε κάθε συνέντευξή του. Η υποκριτική του γκάμα και η ειδικότητα του να μεταμορφώνεται είναι μοναδική. Για να υποδυθεί ένα ναρκομανή στο Stuart: A Life Backwards (2007) του BBC έχασε σχεδόν 15 κιλά ενώ για να γίνει ο ανατριχιαστικός Bane στο Σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή πήρε σχεδόν 14 κιλά σε μυς. Μπορεί να μην τρελαίνεται με τα καλοραμμένα κουστούμια αλλά οδηγεί μηχανές σας επαγγελματίας και μαγνητίζει το κοινό σε όποιο blockbuster και να παίξει. Μάλιστα είχε πυροδοτήσει σχόλια λέγοντας «Υπάρχει ένα ρητό ανάμεσα σε εμάς, στην “αδελφότητα των ηθοποιών”… ότι αν μιλάς για τις φήμες Μποντ είσαι αυτομάτως έξω από την κούρσα. Δεν μπορώ λοιπόν να σχολιάσω».

 

Κίλιαν Μέρφι

Ο Κίλιαν Μέρφι, ο φανταστικός Tommy Shelby από την τηλεοπτική σειρά Peaky Blinders, είδε τις πιθανότητές του να υποδυθεί τον 007 να αυξάνονται σημαντικά από τότε που ανακοινώθηκε πως η σειρά θα ολοκληρωθεί στον έκτο της κύκλο. Επομένως ο Ιρλανδός ηθοποιός εκτός από ελεύθερος από υποχρεώσεις είναι και αρκετά γοητευτικός, με τον συγκεκριμένο κρυφο- απειλητικό τρόπο του Μποντ. Η αντισυμβατική του ομορφιά με το πρόσωπο που έχει τις πιο σωστές γωνίες του κόσμου, συμβάλουν σε μια πιο διαφορετική -λιγότερο ματσό- προσέγγιση του πράκτορα. Έχοντας πρωταγωνιστήσει και σε διαφορετικού είδους ταινίες όπως την post-apocalyptic ταινία του Ντάνι Μπόιλ «28 μέρες μετά», το πολεμικό δράμα του 2006 «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» αλλά και τον κακό στο «Batman Begins», ο Μέρφι έχει αποδείξει ότι έχει περισσότερα από ό, τι χρειάζεται για να παίξει τον εξέχοντα ρόλο. Επίσης πόσο cool θα ήταν ο νέος Μποντ να έχει undercut κούρεμα;

Τομ Χίντλστον

Ο πιο δανδής Μποντ θα ήταν σίγουρα ο Τομ Χίντλστον με την αληθινή αριστοκρατική εκπαίδευση, το προσεγμένο στυλ και την βρετανική γοητεία. Ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του και έχει σίγουρα μια μεγάλη γκάμα ρόλων, α και εκείνος που τον έβαλε στον κινηματογραφικό… χάρτη ήταν εκείνος του Loki στις ταινίες της Marvel. Βέβαια από την στολή του υπερήρωα Loki μέχρι τα σμόκιν του Μποντ μεσολαβεί δρόμος αλλά ο Χίντλστον ως Jonathan Pine στο The Night Manager του BBC έχει αποδείξει πως έχει την κατασκοπία...στο αίμα του. Είναι ψηλός, επιβλητικός, πάντοτε κομψός και έχει όλες τις βάσεις για να παραγγείλει ένα shaken, not stirred μαρτίνι και α το στείλει πίσω γιατί...δεν είναι αρκετά shaken.

 

Μάικλ Φασμπέντερ

Ο Γερμανοϊρλανδός ηθοποιός που μεσουρανεί εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια, ακροβατώντας ιδανικά ανάμεσα στο καλλιτεχνικό σινεμά και τα blockbusters, είναι από τα «βαριά» ονόματα του Χόλιγουντ που ενδέχεται να αποκτήσει «άδεια να σκοτώνει». Έχοντας υποδυθεί τον σεξομανή στο Shame, το Βρετανό Άρτσι Χίκοξ με την «περίεργη» Γερμανική προφορά, τον Magneto σε ταινίες X-Men και τον Στιβ Τζομπς στην ομώνυμη ταινία, καταλαβαίνουμε πως δεν υπάρχει κινηματογραφικό είδος που δεν μπορεί να υποστηρίξει ο Μάικλ Φασμπέντερ. Η ιρλανδική του πλευρά αψηφά τους κινδύνους και συχνά χάνει τον έλεγχο, ενώ τα γερμανικά του γονίδια τον προβιβάζουν σε έναν από τους πιο μεθοδικούς και πειθαρχημένους ηθοποιούς. Σε αυτό τον ενδιαφέρον – σαν τον χαρακτήρα του Μποντ- συνδυασμό να προσθέσουμε το πάθος του για την ταχύτητα. Και πιθανόν και για τις Aston Martin!

Ίντρις Έλμπα

Ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν ο Ίντρις Έλμπα θα είναι ο πρώτος μαύρος Μποντ στην ιστορία, ο Βρετανός ηθοποιός (μαζί με τους δίδυμους αδερφούς του Lee και Nicky Caulfield) αποφάσισε να κάνει ένα διαφορετικό επαγγελματικό βήμα και να ανοίξει ένα cocktail bar στο Λονδίνο. Άρα σίγουρα θα ξέρει να φτιάχνει και μόνος του το απόλυτο shaken, not stirred μαρτίνι. Ο 48χρονος Έλμπα, ψηφισμένος από το People ως ο πιο σέξι άντρας του πλανήτη, δεν είναι άλλη μία περίπτωση ενός καλογυμνασμένου, κομψού ηθοποιού που αρέσκεται να αναπαύεται στις δάφνες της φήμης του. Πρόκειται για έναν καθιερωμένο ηθοποιό που έχει πρωταγωνιστήσει σε blockbuster όπως «Προμηθέας» και «Ο Μαύρος Πύργος» όπως και στην σειρά συνώνυμο με το πρόσωπό του «Luther», που με το coolness του δεν πρόκειται να επισκιάσει τον χαρακτήρα του Μποντ.

 

Ρίτσαρντ Μάντεν

Σκοτσέζος όπως ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ ever (γνώμη μας!), ο Σον Κόνερι. Ο 34χρονος πρωταγωνιστής της σειράς Bodyguard, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τον ρόλο του Ρομπ Σταρκ στο Game of Thrones, κατατάσσεται μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων για τον ρόλο. Ο Ρίτσαρντ Μάντεν όπως φαίνεται έχει όλα τα προσόντα: την απαραίτητη προφορά, την εμφάνιση και την υποκριτική δεινότητα, ενώ όταν φόρεσε βελούδινο σμόκιν και παπιγιόν στις Χρυσές Σφαίρες, άφησε 007 vibes. Τώρα, αν ο επόμενος Μποντ να έχει μια -ελαφρώς- σκωτσέζικη προφορά, θα το μάθουμε σύντομα.

Διαβάστε ακόμα

«No Time to Die»: Έχουμε ημερομηνία εξόδου για τη νέα ταινία Τζέιμς Μποντ...μέχρι να αλλάξει πάλι

Οι 10 χειρότερες ερωτικές σκηνές στον κινηματογράφο- Ίσως δεν ήταν η μέρα τους!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA