Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια από τις πιο σκοτεινές και ανατριχιαστικές υποθέσεις της περασμένης δεκαετίας παραμένει μέχρι και σήμερα ένα άλυτο μυστήριο. Το 2013, η 21χρονη Elisa Lam εξαφανίστηκε και βρέθηκε νεκρή μετά από δύο εβδομάδες σε μια δεξαμενή νερού στην ταράτσα ενός ξενοδοχείου. Αρκετά χρόνια νωρίτερα, το 1944 η 19χρονη Dorothy Jean Purcell γέννησε μέσα στη νύχτα και πιστεύοντας ότι το μωρό ήταν νεκρό, το πέταξε από το παράθυρο του ξενοδοχείου που έμενε. Δέκα χρόνια νωρίτερα, ο στρατιωτικός γιατρός Λούις Μπόρντεν έκοψε τον λαιμό του με ξυράφι μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου. Και το 1947 η 22χρονη ηθοποιός Ελίζαμπεθ Σορτ που έγινε γνωστή ως «Μαύρη Ντάλια», εθεάθη να πίνει ποτό στο μπαρ ενός ξενοδοχείου πριν βρεθεί σε κοντινή περιοχή, με το σώμα της κατακρεουργημένο και τον δολοφόνο να έχει σχηματίσει με μαχαίρι ένα «σατανικό χαμόγελο» στο πρόσωπό της.

Όλες αυτές οι νοσηρές υποθέσεις έχουν ένα κοινό στοιχείο, το ξενοδοχείο «Cecil» στο Λος Άντζελες, που πολλοί το αποκαλούν – όχι άδικα- «Ξενοδοχείο του Θανάτου». Πριν δούμε αναλυτικά την πιο φρικιαστική και πρόσφατη υπόθεση από όλες, αυτή της Elisa Lam, ας δώσουμε μια χρηστική συμβουλή: αν βρεθείτε ποτέ στο Λος Άντζελες, αποφύγετε να κάνετε check in στο ξενοδοχείο «Cecil». Έτσι για παν ενδεχόμενο.

Με αυτή την ανεξιχνίαστη υπόθεση της Elisa Lam ασχολείται το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix «Στη Σκηνή του Εγκλήματος: Εξαφάνιση στο Ξενοδοχείο Cecil» το οποίο θα προβληθεί στις 10 Φεβρουαρίου. Το μεγάλο ερώτημα δε ήδη συνοδεύει το ντοκιμαντέρ: θα δοθεί απάντηση στο ανεξήγητο μυστήριο μέσα από αυτό;

Πρόκειται για μια ιστορία που δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη στην Ελλάδα, ωστόσο στις ΗΠΑ οι φήμες είχαν οργιάσει για το τι συνέβη στην άτυχη κοπέλα. Τις θεωρίες συνωμοσίας ενίσχυσε το γεγονός ότι από το 1927 που το «Cecil Hotel» άνοιξε τις -μακάβριες- πόρτες του, έχουν καταγραφεί 16 θάνατοι. Σαν να μην έφτανε αυτό, την εξαφάνιση της κοπέλας συνόδευσε το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του ασανσέρ που πυροδότησε έναν παροξυσμό των ΜΜΕ και αποτελεί μέχρι σήμερα αστικό μύθο/υλικό για εφιάλτες/κρεσέντο μεταφυσικών θεωριών.

«Δείτε τα χέρια της...»

Το 2013, η 21χρονη η Elisa Lam βρέθηκε νεκρή σε μια δεξαμενή νερού στην ταράτσα του ξενοδοχείου, με τα ρούχα της να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Η νεαρή είχε ταξιδέψει μόνη της από το Βανκούβερ στο Λος Αντζελες και εξαφανίστηκε λίγο μετά το check in. Η φρικτή ανακάλυψη έγινε όταν επισκέπτες του ξενοδοχείου διαμαρτυρήθηκαν για την χαμηλή πίεση νερού.

Ο ιατροδικαστής χαρακτήρισε τον θάνατο της νεαρής ως τυχαίο πνιγμό, αλλά τα γεγονότα που εκτυλίσσονταν τις τελευταίες ώρες της ζωής της οδήγησαν πολλούς στην υπόθεση ότι κάτι διαφορετικό συνέβη. Μάλιστα, η τοξικολογική εξέταση που ακολούθησε περισσότερο προκάλεσε μια σειρά ερωτημάτων παρά έδωσε απαντήσεις. Στον οργανισμό της Elisa Lam δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών ουσιών ενώ κανείς δεν κατάφερε να εξηγήσει το πως η 21χρονη βρέθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου με δεδομένο πως η πόρτα που οδηγούσε εκεί ήταν ασφαλείας ενώ ταυτόχρονα, υπήρχε και συναγερμός, κάτι που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να πήγε εκεί χωρίς κανείς από τους υπεύθυνους ασφαλείας να το πήρε χαμπάρι.

Το μυστήριο ωστόσο δεν σταματάει εδώ. Για την ακρίβεια, υπάρχει και μια ακόμα πτυχή της υπόθεσης που το κάνει ακόμη πιο σκοτεινό. Πρόκειται για το ανατριχιαστικό βίντεο που τραβήχτηκε από την κάμερα ασφαλείας του ασανσέρ του ξενοδοχείου, το οποίο δείχνει τη νεαρή στις τελευταίες ώρες της ζωής της. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η 21χρονη να μπαίνει μέσα στο ασανσέρ και να αρχίζει να πιέζει όλα τα κουμπιά. Στη συνέχεια μοιάζει περιμένει κάτι να συμβεί, αλλά, για κάποιο λόγο, η πόρτα του ασανσέρ δεν κλείνει. Η Λαμ βγαίνει έξω από το ασανσέρ και στο 1:57 του βίντεο (αξίζει να το δείτε), τα χέρια της κινούνται σχεδόν εξωπραγματικά με την ίδια να φαίνεται να μιλάει σε κάποιον που… δεν φαίνεται πουθενά! Στη συνέχεια φεύγει και η πόρτα του ασανσέρ κλείνει. Από εκείνη τη στιγμή η νεαρή εξαφανίζεται για να βρεθεί νεκρή 2 εβδομάδες μετά στην ταράτσα του ξενοδοχείου.

Με αυτό το σκοτεινό παζλ (μεταφυσικών;) γεγονότων να συνοδεύει την υπόθεση, το ντοκιμαντέρ του Netflix υπόσχεται να ρίξει φως και ασφαλώς μας προκαλέσει ανατριχίλες. Και ίσως μια μικρή ανησυχία κάθε φορά που μπαίνουμε σε ασανσέρ...

Διαβάστε ακόμα

Ο serial killer που αντέγραψε τις δολοφονίες του «Έτερος Εγώ» είχε στο στόχαστρο... οδηγούς ταξί

Οι κορυφαίες γαλλικές σειρές που αξίζει να δεις- Merci Netflix!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA