Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Iron Mike Limited έρχεται μέσα στον επόμενο μήνα στο Hulu, με την εταιρεία παραγωγής να αναγγέλλει 8 επεισόδια που αφορούν στην... επεισοδιακή ζωή του εμβληματικού μπόξερ, ωστόσο ο ίδιος ο Μάικ Τάισον έχει πάρει «ανάποδες»

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία συνδρομής βίντεο Hulu (η οποία συμπράττει με την Walt Disney, την 21st Century Fox, την Comcast, το NBC Universal και την Time Warner), «η σειρά θα εξερευνήσει την άγρια, τραγική και αμφιλεγόμενη ζωή και καριέρα του πρώην πρωταθλητή βαρέων βαρών, ο οποίος αναμφίβολα αποτελεί μια από τις πιο πολωτικές φιγούρες στον αθλητικό πολιτισμό». 

Αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με την ανακοίνωση του καναλιού, με πρώτο και καλύτερο, τον ίδιο τον Μάικ Τάισον. «Η πρόθεση του Hulu να βγάλει εκατομμύρια δολάρια χωρίς την έγκρισή μου, δεν είναι μόνο ατυχής, αλλά και καταχρηστική», δήλωσε ο θρυλικός μποξέρ στο The Hollywood Reporter. «Αποτελεί μια ακόμη εκδήλωση των κοινωνικών ανισοτήτων που βιώνει η χώρα μας και ένα κλασικό παράδειγμα του πώς η απληστία των παραγωγών τηλεοπτικών προγραμμάτων οδηγεί σε μια κατάφωρη πολιτιστική κατάχρηση της ιστορίας μου, αλλά και των δικαιωμάτων όλων των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ». Ο Τάισον συνέχισε: «Και μόνο το γεγονός ότι η ανακοίνωση του Hulu συνέπεσε με την επέτειο του εορτασμού του Μαύρου Μήνα Ιστορίας, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μου ότι το Χόλιγουντ δεν είναι καθόλου ευαισθητοποιημένο για την Μαύρη κοινότητα, ειδικά μετά από όσα τραγικά έχουν συμβεί το 2020».

Το πρόβλημα είναι ότι ο Τάισον δεν εμπλέκεται με καμία ιδιότητα πίσω από το τηλεοπτικό σίριαλ-ντοκιμαντέρ, με την εταιρεία παραγωγής να έχει στοχεύσει στην αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του πρωταθλητή μποξέρ βαρέων βαρών μέσα από διηγήσεις συναθλητών, ερωμένων, τριών πρώην συζύγων, πρώην μελών συμμοριών του Μπρούκλιν και μερικών συγκρατούμενών του στη φυλακή (το 2007 καταδικάστηκε γα κατοχή ναρκωτικών), όπως φυσικά και από την εμπειρία του μποξέρ Έβαντερ Χόλιφιλντ, του οποίου ο Μάικ Τάισον έφαγε το αφτί σε έναν αγώνα που έμεινε στην ιστορία (28 Ιουνίου 1997).

Είναι κατανοητό ότι μια μη εξουσιοδοτημένη τηλεοπτική σειρά που περιγράφει τα χειρότερα μέρη της προσωπικότητας ενός εν ζωή ανθρώπου, πόσω μάλλον ενός πρωταθλητή του μποξ -και αναμφίβολα του πιο σπουδαίου πυγμάχου μετά τον Μοχάμεντ Άλι-, θα οδηγούσε τον καθένα να αντιδράσει σθεναρά. Ωστόσο, το Hulu ανακοίνωσε ότι η σειρά θα κυκλοφορήσει κανονικά, όσο και αν ο Τάισον αποκαλεί το εν λόγω ντοκιμαντέρ «μια κατάφορα άνομη πολιτιστική απαλλοτρίωση της ιστορίας της ζωής του».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA