Αργολίδα
Ελλάδα Πελοπόννησος

Koroniotis Winery

Το οινοποιείο Κορωνιώτη είναι μιά μικρή οικογενειακή επιχείρηση – οινοποιείο boutique- που παράγει περιορισμένες ποσότητες οίνου γιά την απόλαυση του απαιτητικού καταναλωτή.

Το οινοποιείο βρίσκεται στην βορειανατολική Πελοπόννησο στην περιοχή Πανόραμα. Είναι στρατηγικά τοποθετημένο ανάμεσα στις αμπελουργικές ζώνες, Νεμέας και Μαντινείας, σε μιά μοναδική τοποθεσία που περιβάλλεται απο την ανασκαφή των Μυκηνών, τον Αγολικό κόλπο και το κάστρο του Αργους.

Ο Κυριάκος Κορωνώτης ως ιδιοκτήτης και οινοποιός, δημιουργεί κρασιά με στόχο τον χαρακτήρα, την τυπικότητα και το αυθεντικό στυλ. Κρασιά που χαρακτηρίζονται από βάθος, πυκνότητα, φρούτο και ένταση στο άρωμα. Καλοδομημένα και ισορροπημένα.

Η οινοποιία Κορωνιώτη δημιουργεί συνεχώς  ενα όνομα ποιοτικού παραγωγού που έχει αναγνωριστεί από εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού.

Ο Κυριάκος Κορωνιώτης γεννήθηκε στο Αργος το 1958. Σπούδασε στην Αγγλία και την Ολλλανδία όπου και απέκτησε Master of Sciense χημικού μηχανικού. Εργάστηκε για αρκετά ακόμα χρόνια

στην Ολλανδία σε διάφορα εργαστήρια, αποκτώντας εμπειρία στον κλάδο των τροφίμων, σε γεωπονικά θέματα, στην οινολογία και την αναλυτική χημεία.

Ως έλληνο-ολλανδός  υπήκοος πλέον, επέστρεψε στην Ελλάδα το 1991. Αναδιαρθρώνει τον οικογενειακό αμπελώνα, και εργάζεται σε ιδιόκτητο χημείο.

 Σύντομα το ονειρό του γίνεται πραγματικότητα. Παράγει τα πρώτα του κρασιά στο δικό του νεοσύστατο οινοποιείο.

Ο Κυριάκος Κορωνιώτης είναι αφιερωμένος στην ποιότητα και καθοδηγεί προσωπικά την οινοποίηση απο ¨ανοιγμα οφθαλμού¨ και τον τρύγο, έως την εμφιάλωση. Συνδυάζει μοντέρνες  τεχνικές  και εξοπλισμό με παραδοσιακές δεξιότητες της τέχνης του οινοποιού.

Μερικά τυπικά κρασιά του οινοποιείου είναι: Παλαιωμένη Νεμέα, παλαιωμένο Μerlot, Μοσχοφίλερο , Ασύρτικο-Μalvasia (τo 1300bc) ...

Koroniotis Winery
Koroniotis Winery
Koroniotis Winery
Koroniotis Winery
Koroniotis Winery
Koroniotis Winery
Koroniotis Winery
Koroniotis Winery
Koroniotis Winery
Koroniotis Winery

Παροχές του Koroniotis Winery

Στοιχεία Επικοινωνίας