Υγεία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Botox στο στομάχι για γρήγορο αδυνάτισμα

Botox στο στομάχι για γρήγορο αδυνάτισμα
Botox στο στομάχι για γρήγορο αδυνάτισμα

Botox στο στομάχι για τη μείωση της όρεξης και φυσικά με τελικό στόχο τη μείωση βάρους, δοκιμάζουν επιστήμονες από τη Νορβηγία. Οι ενέσεις γίνονται στους άνω κοιλιακούς μύες και μελέτες που έγιναν σε ζώα δείχνουν επιβραδύνει έως και 50% την ταχύτητα διάβασης της τροφής προς το έντερο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα παράταση του αισθήματος κορεσμού της πείνας και τον περιορισμό πρόσληψη τροφής. Τα ζώα που δοκιμάστηκε έχασαν μέσα σε πέντε εβδομάδες, έως το ένα τρίτο του αρχικού σωματικού βάρους τους.

Η ασφάλεια της μεθόδου στους ανθρώπους έχει ήδη ελεγχθεί σε μικρό αριθμό ανθρώπων (φάση Ι των κλινικών δοκιμών) και οι επιστήμονες από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St. Olavs του Τρόντχαϊμ αρχίζουν τώρα την φάση ΙΙ των κλινικών δοκιμών.

Η έγχυση γίνεται με γαστροσκόπηση. Οι γιατροί εισάγουν έναν λεπτό σωλήνα με κάμερα στο στόμα και τον οδηγούν έως το στομάχι, όπου και κάνουν την έγχυση μέσω του σωλήνα.

Στη μελέτη συμμετέχουν 60 παχύσαρκοι άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 έως 60 ετών, οι μισοί εκ των οποίων κάνουν την ένεση και οι υπόλοιποι ένεση με μία ανενεργό ουσία, δίχως όμως να γνωρίζουν τι από τα δύο έχουν κάνει.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μπαρντ Κούλσενγκ, διευθυντή στο Κέντρο Παχυσαρκίας του St. Olavs, έχουν προγραμματίσει να παρακολουθήσουν τους ασθενείς τους επί μία οκταετία.

Σε αυτή τη φάση των κλινικών δοκιμών, θα γίνει μόνο μία έγχυση του φαρμάκου και όχι επαναλαμβανόμενες.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.