Υγεία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βρετανοί ειδικοί ζητούν να καταργηθούν τα κεράσματα στο γραφείο

Οδοντίατροι από τη Βρετανία ζητούν να σταματήσουν τα γλυκά κεράσματα στο γραφείο, διότι συμβάλλουν στην εκδήλωση πολλαπλών προβλημάτων υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο Οδοντιατρικός Τομέας του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών (FDS/RCS), οι εργαζόμενοι πρέπει να σταματήσουν να κερνάνε γλυκά και κουλούρια τους συναδέλφους τους διότι η τακτική αυτή συμβάλλει στην φτωχή οδοντική υγεία και την παχυσαρκία.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του FDS/RCS δρ Νάιτζελ Χαντ, καθηγητής Ορθοδοντικής και επικεφαλής του Τομέος Κρανιοπροσωπικής Ανάπτυξης στο University College του Λονδίνου (UCL), τα γλυκά κεράσματα είναι υπερβολικά συνηθισμένα στους επαγγελματικούς χώρους, αφού είτε επιστρέφει κάποιος από ένα ταξίδι είτε θέλει να γιορτάσει κάτι ή να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του, συνηθίζει να κερνάει σοκολάτες, κέικ, κουλούρια και άλλα σνακ με ζάχαρη.

Η συνήθεια αυτή, όμως, είναι επιζήμια και πρέπει να σταματήσει, τόνισε.

«Χρειαζόμαστε ριζική αλλαγή στις συνήθειές μας, διότι μπορεί το κέρασμα να είναι καλοπροαίρετο, αλλά δεν ωφελεί την υγεία», είπε. «Στους χώρους εργασίας πρέπει να ενθαρρύνεται η υγιεινή διατροφή και να πάψουν οι εργαζόμενοι να τσιμπολογάνε γλυκά, κέικ και μπισκότα».

Ο δρ Χαντ και οι συνάδελφοί του παρέχουν τις εξής συμβουλές για να αλλάξουμε συνήθειες:

  • Να κερνάτε λιχουδιές με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
  • Να μειώσετε τις προσφερόμενες μερίδες
  • Να αποφεύγετε το τσιμπολόγημα και να προσφέρετε γλυκό μόνο την ώρα της μεσημβρινής διακοπής
  • Να τηρείτε «ημερολόγιο ζάχαρης» ώστε να περιορίσετε την ζάχαρη που καταναλώνετε
  • Προσέξτε που τοποθετείτε τα γλυκά - αν είναι σε εμφανές σημείο, μακριά από εσάς, οι συνάδελφοί σας μπορεί να μπουν στον πειρασμό να τσιμπολογήσουν πολλές φορές.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.