Υγεία

Οι 7 τροφές που πρέπει να αποφύγετε για μπάκα – πλάκα

Δεν είναι μόνο το lifestyle της επίπεδης κοιλιάς. Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι επικίνδυνο, καθώς συνδέεται με μια σειρά σοβαρών παθήσεων, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτης. Δυστυχώς, μερικές από τις νόστιμες τροφές, συνδέονται με τη δημιουργία λίπους στην κοιλιά. Επτά από αυτές έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι προκαλούν φουσκώνουν την κοιλιά. Δείτε ποιες είναι και πώς θα τις αποφύγετε.

7
Γαλακτοκομικά

Είτε γεννηθήκατε με δυσανεξία στη λακτόζη είτε όχι, πολλοί άνθρωποι καθώς μεγαλώνουν δυσκολεύονται να αφομοιώσουν τη λακτόζη που υπάρχει στα περισσότερα γαλακτοκομικά, γεγονός που προκαλεί προβλήματα πέψης, αέρια και φούσκωμα. Επιπλέον, τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Τυριά

Τα κορεσμένα λιπαρά που βρίσκονται στα λιπαρά τυριά και τις λιπαρές τροφές αυξάνουν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Τρώτε λοιπόν τυριά με μέτρο και αυξήστε την πρόσληψη υγιεινών λιπαρών, όπως αυτών που περιέχονται στο σολομό, το ελαιόλαδο και τα καρύδια.
 

Προηγούμενο
Επόμενο
Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες
5
Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Δεν χρειάζεται να αποκλείσετε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας, είναι σημαντικό όμως να επιλέγετε τους σωστούς υδατάνθρακες. Οι πολύ επεξεργασμένοι υδατάνθρακες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και θρεπτική αξία και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν το λίπος της κοιλιάς. Αντίθετα, οι υδατάνθρακες στα προϊόντα ολικής αλέσεως συμβάλλουν στη μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Τυποποιημένα τρόφιμα

Οι πολύ επεξεργασμένες τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού, ζάχαρης και τρανς λιπαρών, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό και προκαλούν αύξηση του βάρους και λίπος στην κοιλιά.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Αλκοόλ

Παρά τα οφέλη του κόκκινου κρασιού για την υγεία, τα αλκοολούχα ποτά έχουν πολλές θερμίδες οι οποίες αποθηκεύονται στην κοιλιά, γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Ζάχαρη

Η ζάχαρη έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα σας, μία από τις οποίες είναι και η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Επειδή είναι δύσκολο να την αποκλείσετε εντελώς, προσπαθήστε να την περιορίσετε, μειώνοντας τις λιγότερο εμφανείς πηγές, όπως τα γιαούρτια με ζάχαρη, οι χυμοί και οι καφέδες με ζάχαρη.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Κόκκινο κρέας

Μπορεί να έχετε καλές προθέσεις και να πιστεύετε ότι η αύξηση της κατανάλωσης πρωτεϊνών και κόκκινου κρέατος θα σας γλιτώσει από τις περιττές θερμίδες των υδατανθράκων. Η πρωτεΐνη που προέρχεται από λάθος πηγές όμως, όπως το πλούσιο σε λιπαρά κόκκινο κρέας, έχει αντίθετα αποτελέσματα. Επιλέγετε άπαχες πρωτεΐνες, όπως το ψάρι, το κοτόπουλο και η γαλοπούλα.

Προηγούμενο