Υγεία

Αυτά είναι τα 7 πιο θρεπτικά τρόφιμα του κόσμου

Μετά από χρόνια επιστημονικών ερευνών, συγκρίσεων για τα θρεπτικά συστατικά και το ισοζύγιο του οφέλους, ειδικοί έχουν καταλήξει ότι αυτά είναι 7 από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα που υπάρχουν στον κόσμο και στην Ελλάδα.

7
Σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε. Είναι εμπλουτισμένη με ίνες, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και μαγγάνιο. Αλλά το μεγαλύτερο όφελος είναι η εκπληκτική γκάμα των αντιοξειδωτικών.ειες για εκατομμύρια ανθρώπους. Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο. Οι καλύτερες περιέχουν 85% κακάο ή υψηλότερη.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Μύρτιλλα

Αν και δεν είναι τόσο εμπλουτισμένα σε βιταμίνες και μέταλλα, είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Εμπλουτισμένα με ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων ανθοκυανινών και διαφόρων άλλων φυτικών ενώσεων, μερικά από τα οποία μπορούν να διασχίσουν το φράγμα αίματος-εγκεφάλου και να ασκήσουν προστατευτικές επιδράσεις στον εγκέφαλό σας.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Σαρδέλες

Οι σαρδέλες είναι μικρά, λιπαρά ψάρια που μπορούν να καταναλωθούν και ολόκληρα (με το κεφάλι και το κόκκαλο). Δεδομένου ότι τα όργανα είναι συνήθως τα πιο θρεπτικά μέρη ενός ζώου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ολόκληρες οι σαρδέλες είναι πολύ θρεπτικές. Περιέχουν λίγο σχεδόν από κάθε θρεπτική ουσία που χρειάζεται το σώμα σας και είναι σχεδόν διατροφικά τέλειες.
 

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Συκώτι

Η σύγχρονη διατροφή έχει δώσει προτεραιότητα στο μυϊκό κρέας περισσότερο από τα κρέατα οργάνων. Σε σύγκριση με τα όργανα, το μυϊκό κρέας είναι διατροφικά κακό. Από όλα τα όργανα, το ήπαρ είναι μακράν το πιο θρεπτικό. Το ήπαρ είναι ένα αξιόλογο όργανο με εκατοντάδες λειτουργίες που σχετίζονται με το μεταβολισμό. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Σκόρδο

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η αλικίνη και το σκόρδο μπορεί να μειώσουν την αρτηριακή πίεση καθώς και την ολική και «κακή» LDL χοληστερόλη. Αυξάνει επίσης την "καλή" χοληστερόλη Το ακατέργαστο σκόρδο έχει επίσης σημαντικές αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Φύκια

Είναι επίσης γεμάτο με διάφορες βιοδραστικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των φυκοκυανινών και των καροτενοειδών. Μερικές από αυτές τις ουσίες είναι αντιοξειδωτικές με ισχυρή αντιφλεγμονώδη ικανότητα. Αλλά τα φύκια έχουν υψηλή περιεκτικότητά σε ιώδιο, ένα ορυκτό που χρησιμοποιεί το σώμα σας για να φτιάξει ορμόνες θυρεοειδούς.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Kale

Το Kale, η ασιατική λαχανίδα, μπορεί να είναι ακόμη πιο υγιεινό και από το σπανάκι. Και τα δύο είναι πολύ θρεπτικά, αλλά το κέιλ είναι χαμηλότερο σε οξαλικά, τα οποία είναι ουσίες που μπορούν να δεσμεύσουν μεταλλικά στοιχεία όπως το ασβέστιο στο έντερο σας, εμποδίζοντας τους να απορροφηθούν.

Προηγούμενο