Υγεία

Οι 9 τροφές που χορταίνουν και δεν παχαίνουν

Οι παρακάτω τροφές είναι οι πιο κατάλληλες για να γεμίσουν το στομάχι σας, να σας κάνουν να νιώσετε χορτάτους χωρίς να σας γεμίζουν περιττές θερμίδες.

9
Φρέσκα μυρωδικά

Τα φυλλώδη πράσινα μυρωδικά, όπως ο μαϊντανός, ο βασιλικός το σχοινοπρασο και το εστραγκόν, είναι από τις τροφές που χορταίνουν το στομάχι και βοηθούν τον οργανισμό να μην χρειάζεται το αλάτι.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
Τα βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι και αυτά άλλη μία φρέσκια τροφή που μπορεί να γίνει το νέο σας γλυκό. Μπορείτε να φάτε ένα ολόκληρο φλιτζάνι σε φέτες και να πάρετε μόλις 74 θερμίδες ενώ θα έχετε κερδίσει 4 γραμμάρια φυτικών ινών.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Τα ραπανάκια

Τα ραπανάκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και έχουν ελάχιστες θερμίδες. Σκεφτείτε ότι ενώ χορταίνουν το στομάχι, περιέχουν μόνο 19 θερμίδες ανά φλιτζάνι.

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Φράουλες

Οι φράουλες έχουν μόλις 53 θερμίδες ανά φλιτζάνι ενώ προσφέρουν 3 γραμμάρια φυτικών ινών.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Μάραθος

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε νερό, ένα φλιτζάνι μόνο μάραθο έχει 27 θερμίδες. Πολλά ευρήματα υποδεικνύουν ότι έχει διουρητικές ιδιότητες οπότε βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει το πολύ αλάτι.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Σπαράγγια

Τα σπαράγγια προσφέρουν 3 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι, ενώ έχουν μόνο 27 θερμίδες. Είναι επίσης πλούσια σε σίδηρο καθώς περιέχουν το 16% της ημερήσιας συνιστάμενης πρόσληψης σε ένα μόνο φλιτζάνι.
 

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε νερό και χορταίνει το στομάχι ενώ 3 φλιτζάνια έχουν μόνο 20 θερμίδες.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Αγκινάρες

Όπως και ο αρακάς , έτσι και οι αγκινάρες προσφέρουν 8 γρ φυτικών ινών ανά φλιτζάνι και είναι επίσης πολύ καλή πηγή μαγνησίου και βιταμίνης C.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Αρακάς

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη και σας βοηθούν να νιώθετε πιο χορτάτοι και πλήρεις, ενδεχομένως βοηθώντας σας να τρώτε λιγότερο φαγητό. Ο αρακάς θεωρείται μια πολύ χορταστική τροφή καθώς προσφέρει 8 γρ φυτικών ινών ανά φλιτζάνι.

Προηγούμενο