Υγεία

Αυτά είναι τα 7 τρόφιμα και ποτά που επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματος

Κάποια επηρεάζουν την οσμή της αναπνοής, κάποια τον ιδρώτα, κάποια τα ούρα. Γενικά τα υγρά του σώματος επηρεάζουν το πώς μυρίζουμε και είτε καλώς είτε κακώς, πολλές είναι οι περιπτώσεις που θα πρέπει να αποφεύγουμε κάποια από αυτά. Δείτε τη λίστα με τα τρόφιμα που προκαλούν αλλαγές στη μυρωδιά του σώματός μας και ρυθμίστε το πρόγραμμά σας

7
Παστουρμάς

Η τριγωνέλλα (τσιμένι), το μπαχαρικό που περιβάλλει τον παστουρμά και του δίνει την ιδιαίτερη γεύση και οσμή, είναι το νούμερο ένα μπαχαρικό που περνάει σε όλα τα υγρά του σώματος και επιπλέον έχει την μεγαλύτερη ένταση, αλλά και αυτή που διαρκεί περισσότερο. Ακόμη και δύο φέτες παστουρμά με το τσιμένι, μπορούν να συντηρήσουν τη μυρωδιά τους στο σώμα έως και τρεις ημέρες. 

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Καφές

Η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, κάνοντας τους ιδρωτοποιούς αδένες να εκπέμπουν μυρωδιά μέσω του ιδρώτα. Επιπλέον, ο καφές προκαλεί ξηροστομία, άρα και ανάπτυξη βακτηρίων άρα και κακοσμία στόματος!

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Αλκοόλ

Στο μεγαλύτερο μέρος, μεταβολίζεται από το ήπαρ σε αιθανικό ή οξικό οξύ. Ωστόσο, λίγο από το αλκοόλ που καταναλώνουμε απελευθερώνεται μέσω του ιδρώτα και του αναπνευστικού συστήματος.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Ψάρια

Κάποιοι άνθρωποι έχουν κληρονομική μεταβολική διαταραχή του «συνδρόμου οσμής ψαριού» ή τριμεθυλαμινουρία και αναπτύσσουν μια οσμή όταν τρώνε ψάρια ή άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αυτό οφείλεται στην ανικανότητα διάσπασης της τριμεθυλαμίνης, η οποία στη συνέχεια συσσωρεύεται στο σώμα και απελευθερώνεται με τον ιδρώτα, την αναπνοή και τα ούρα.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Μπρόκολο

Τα σταυρανθή όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών προκαλούν δύσοσμα αέρια λόγω του θείου που περιέχουν αλλά και της ικανότητάς τους να καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες. Τα οφέλη αυτών των λαχανικών είναι πολύ σημαντικά για να τα «εξορίσουμε» από τη διατροφή μας. Ένα τρικ που μπορεί να μειώσει τη δυσάρεστη οσμή είναι να τα τρώμε βραστά και να τα μασάμε καλά, κάτι που θα βοηθήσει το σώμα να τα μεταβολίσει καλύτερα.

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Κάρυ και κύμινο

Προσδίδουν ιδιαίτερη και εξωτική γεύση στα φαγητά και βαριά οσμή στον ιδρώτα! Έχει διαπιστωθεί μάλιστα πως η μυρωδιά τους μπορεί να εκπέμπεται για μεγάλο διάστημα από τους πόρους του σώματος. Το κάρδαμο, το δενδρολίβανο, η κανέλα και το θυμάρι μπορούν να βοηθήσουν να εξισορροπήσουμε τη δυσοσμία από το κάρυ και το κύμινο.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Κόκκινο κρέας

Μεταβολίζεται δύσκολα, άρα παραμένει για περισσότερο χρόνο στο πεπτικό σύστημα. Άρα μπορεί να γίνει εστία βακτηρίων που προκαλούν δύσοσμη εφίδρωση και δυσάρεστη αναπνοή. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Chemical Senses, οι γυναίκες χαρακτήρισαν πιο ευχάριστη τη μυρωδιά ανδρών vegetarian σε σύγκριση με αυτών που έτρωγαν κρέας.

Προηγούμενο