Υγεία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τρεις άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών για φέτος στους 4.

Σε διάστημα μόλις εφτά ημερών, 21 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας εξαιτίας των σοβαρών επιπλοκών που προκαλεί η νόσος, γι΄αυτό και οι ειδικοί από το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιούν ότι «η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα». Όπως αναγράφουν στην επιδημιολογική έκθεση, ο επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η1Ν1) - που είχε προκαλέσει και την επιδημία του 2009 - και υπενθυμίζουν ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός «είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από την αρχή του κύματος έως και τα μέσα της εβδομάδας έχουν νοσηλευτεί συνολικά 35 ασθενείς σε ΜΕΘ.

Από αυτούς οι 21 είναι άντρες και οι 14 γυναίκες με εύρος ηλικιών από 39 έως και 90 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτούς μόνον οι τρεις ήταν εμβολιασμένοι, παρότι στην πλειονότητα τους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και άρα είναι επιρρεπείς σε τυχόν επιπλοκές.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.