Υγεία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παρατείνεται το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στην Υγεία

Η παράταση για το Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας ανακοινώθηκε σήμερα από τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας και η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η παράταση του προγράμματος θα είναι για ακόμη 12 μήνες υλοποιεί τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας των δύο υπουργείων προς τους 3.802 εργαζόμενους, ώστε αυτοί να συνεχίσουν την πολύτιμη συνεισφορά τους στον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Η έναρξη του 12μηνου είναι προγραμματισμένη για 2.865 εκ των εργαζομένων από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2019 και για τους υπόλοιπους 937 εργαζόμενους για τον Νοέμβριο του 2019, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι απασχολούνται σήμερα σε όλο το φάσμα των μονάδων της του δημόσιου συστήματος Υγείας: Πανεπιστημιακά και Γενικά Νοσοκομεία, Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, Κέντρα Υγείας, Μονάδες ΠΕΔΥ, Περιφερειακά (και Πολυδύναμα) Ιατρεία, καθώς και στους εποπτευόμενους φορείς: ΕΟΠΠΥ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΕΟΦ, ΕΚΕΑ, ΕΚΑΒ.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν:

  • Για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087,00 ευρώ.
  • Για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032,00 ευρώ.
  • Για την κατηγορία ∆.Ε. έως τα 853,00 ευρώ.
  • Για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775,00 ευρώ.

Οι αποδοχές προσαυξάνονται με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, νυχτερινής εργάσιμων ημερών, νυχτερινής και ημερήσιας Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, εφημεριών).

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.