Υγεία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Υπουργείο Υγείας σε ευπαθείς για κοροναϊό: Μείνετε σπίτια σας!

Συναγερμό σήμανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με τη μετάδοση του κοροναϊού, ζητώντας από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άχρηστες μετακινήσεις.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, ο ιός «έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, παρότι έχει ήπια συμπτώματα και βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες» του πληθυσμού. 

Μίλησε για υποχρέωση των πολιτών να βοηθήσουν στον περιορισμό του ιού, καθώς και για ζήτημα που «δεν χωρά καμία ανευθυνότητα».

«Δεν μπορούν να αγνοούν τις οδηγίες του κράτους. Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες να κάτσουν σπίτι. Όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να κάτσουν σπίτι τους. Μεγαλύτερη υπευθυνότητα για να περιοριστεί η διάδοση. Οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι» σημείωσε ο υπουργός. 

Ακυρώνονται οι συναθροίσεις με περισσότερα από 1.000 άτομα και ο ημιμαραθώνιος

Την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων με περισσότερα από 1.000 άτομα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε 11 νέα κρούσματα. Ακόμα σημείωσε πως θα ακυρωθεί ο ημιμαραθώνιος αλλά και πως θα χρειαστεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής για κάθε συνάθροιση με πάνω από 50 άτομα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημείωσε: «Ισχυρή σύσταση για μη αναγκαία ταξίδια και συγχρωτισμού για ανθρώπους από ευπαθείς ομάδες». Ακόμα διευκρινίζοντας ποιες είναι οι «ευπαθείς ομάδες» σημείωσε: «Ασθενείς άνω των 70 ετών, με χρόνια καρδιαγγειακά ή  αναπνευστικά προβλήματα, με σακχαρώδη διαβήτη, με χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής»

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.