ΥΓΕΙΑ
27/03/2020 10:25

5 λόγοι για να βάλεις τα συμπληρώματα διατροφής στην καθημερινότητά σου

Την περίοδο που διανύουμε χρειάζεται να θωρακίσουμε την άμυνα του οργανισμού μας με κάθε δυνατό τρόπο.

5 λόγοι για να βάλεις τα συμπληρώματα διατροφής στην καθημερινότητά σου
5 λόγοι για να βάλεις τα συμπληρώματα διατροφής στην καθημερινότητά σου
Ανάγνωση:

Μπορεί οι ρυθμοί της καθημερινότητας να έχουν πάρει άλλη τροπή τις τελευταίες μέρες, αλλά το καθημερινό στρες και το γεγονός πως καιροφυλακτούν κίνδυνοι, όπως ο κορονοϊός που μαστίζει αυτή την περίοδο τον πλανήτη, δε μας αφήνουν περιθώρια για να αμελούμε την προστασία του οργανισμού μας.

Για αυτούς και για μερικούς ακόμη λόγους που θα βρεις παρακάτω είναι πολύ σημαντικό να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας συμπληρώματα διατροφής, όπως είναι η σειρά ελβετικής προέλευσης Immuvit, η οποία απαρτίζεται από τις εξής δύο εκδοχές: Immuvit Plus Q10 (μαλακά καψάκια) και Immuvit Prime 50+ (μαλακά καψάκια ειδικής σύνθεσης για άτομα άνω των 50). Τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορείς να τα προμηθευτείς τόσο από το φαρμακείο της γειτονιάς σου όσο και μέσω ηλεκτρονικών φαρμακείων.

1. Οι μεταδοτικές ασθένειες

Έχουμε προγραμματίσει τη ζωή μας με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις μαζικές συναθροίσεις είτε πρόκειται για τα ΜΜΜ είτε για τον χώρο εργασίας μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε πολύ πιο επιρρεπείς σε μεταδοτικές ασθένειες, όπως η εποχική γρίπη ή ο κορονοϊός. Τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν πάντα ένα πολύ καλό τρόπο να αυξήσουμε την άμυνα του οργανισμού μας απέναντι σε οποιουδήποτε τέτοιου είδους απειλή.

2. Η απομάκρυνση από τη φύση

Τα λαχανικά και τα φρούτα που καταναλώνουμε απέχουν πολύ ως προς τη διατροφική τους αξία από εκείνα που πριν δεκαετίες παρήγαγαν οι παππούδες μας στα χωράφια τους. Η παραγωγή τους έχει επιταχυνθεί με διάφορους τρόπους (πχ. θερμοκήπια) και έχει γίνει μαζική με αποτέλεσμα να διαθέτουν λιγότερες βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες από όσες στο παρελθόν.

3. Το οξειδωτικό στρες

Με κυρίαρχο το έντονο σωματικό και ψυχικό στρες που βιώνουμε όλοι μας και σε συνδυασμό με τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, τον καπνό από τα τσιγάρα, τα βαρέα μέταλλα, την αλόγιστη χρήση χημικών και φαρμάκων και την υπέρμετρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η υπερπαραγωγή ελευθέρων ριζών μοιάζει αναπόφευκτη, με σοβαρές συνέπειές της την πρόκληση της γήρανσης, αλλά και την εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών στον ανθρώπινο οργανισμό.

4. Το κορεάτικο Ginseng

Συμπληρώματα διατροφής, όπως αυτά της σειράς Immuvit περιέχουν εκχύλισμα κορεατικού Ginseng. Πρόκειται για ένα εκχύλισμα βοτάνου που εδώ και 5000 χρόνια χρησιμοποιείται από πολλούς λαούς, συμπεριλαμβανομένων και των αρχαίων Ελλήνων, και ιδιαίτερα από τους Ασιάτες και τους Ρώσους, προκειμένου να τονώσουν τον οργανισμό τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερο σθένος και καθαρότερο μυαλό.

5. Στοπ σε περιττές θερμίδες

Ένα ακόμα θετικό των συμπληρωμάτων διατροφής είναι πως ενισχύουν τον οργανισμό μας με θρεπτικά συστατικά χωρίς ταυτόχρονα να τον επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες και τυχόν συνθετικά πρόσθετα ή παραπροϊόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ