Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μεσογειακή Διατροφή αναδείχθηκε (και φέτος) ως η καλύτερη δίαιτα στον κόσμο σύμφωνα με την ετήσια λίστα του US News & World Report.

Μια ομάδα διατροφολόγων και εμπειρογνωμόνων στον διαβήτη, την καρδιαγγειακή υγεία και την απώλεια βάρους επέλεξε τη μεσογειακή διατροφή ως την πρώτη της ανάμεσα σε 39 δίαιτες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της δίαιτας περιλαμβάνουν αναλογικά υψηλή κατανάλωση ελαιολάδου, όσπρια, ανεπεξέργαστα δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, μέτρια προς υψηλή κατανάλωση ψαριού, μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων (κυρίως τυρί και γιαούρτι), μέτρια κατανάλωση κρασιού και μικρή κατανάλωση κρέατος.

Η συγκεκριμένη διατροφική σύνθεση της μεσογειακής διατροφής έχει ως αποτέλεσμα αφενός χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη και αφετέρου υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και ίνες.

Η μεσογειακή διατροφή δεν είναι τόσο αυστηρή όσο άλλες δίαιτες, επιτρέποντας μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων που μπορεί να απολαύσει και να ακολουθήσει κανείς εύκολα.

Image removed.

Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η μεσογειακή διατροφή βρίσκεται στην κορυφή της δημοφιλούς λίστας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η μεσογειακή διατροφή κατέκτησε την πρώτη θέση στις εξής κατηγορίες: καλύτερες δίαιτες για υγιεινή διατροφή, οι πιο εύκολες δίαιτες για να ακολουθήσει κανείς, καλύτερες δίαιτες για τον διαβήτη, καλύτερες δίαιτες για καρδιαγγειακά νοσήματα και καλύτερες χορτοφαγικές δίαιτες.

Ακολουθώντας τη μεσογειακή, στη λίστα για τις συνολικά καλύτερες δίαιτες, η δίαιτα DASH καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και η Flexitarian την τρίτη θέση.

Οι καλύτερες δίαιτες γενικά για το 2021

1. Μεσογειακή δίαιτα

2. DASH Diet

3. The Flexitarian Diet

4. Weight Watchers Diet

5. Mayo Clinic Diet

6. MIND Diet

7. TLC Diet

8. Volumetrics Diet

9. Nordic Diet

10. Ornish Diet

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA