Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Death Wish Coffee δεν είναι ένας συνηθισμένος καφές για πρωινό ξύπνημα. Η συσκευασία του είναι κατάμαυρη και φέρει στην ετικέτα της το χαρακτηριστικό κρανίο θέλοντας έτσι να «προειδοποιήσει» για το περιεχόμενό του. Σύμφωνα με το Caffeine Informer, είναι ένας από τους 12 πιο δυνατούς καφέδες που φτιάχτηκαν ποτέ, ενώ το Fox News τον αναφέρει ως τον πιο δυνατό του κόσμου. Μάλιστα, ο Death Wish Coffee έχει φτάσει ακόμη στο διάστημα, με την αμερικανική εταιρεία που τον παρασκευάζει να έχει στείλει το προϊόν της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.https://www.instagram.com/p/CMfZYHppR-m/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το 2011, ο ιδρυτής και CEO του Death Wish Coffee, Mike Brown δούλευε σε ένα cafe στο Saratoga Springs της Νέας Υόρκης, όταν παρατήρησε πόσο νωρίς το πρωί οι πελάτες του ζητούσαν να τους φτιάξει το πιο δυνατό φλιτζάνι καφέ. Έτσι, μετά από διάφορους συνδυασμούς, δημιουργήθηκε ο «πιο δυνατός καφές του κόσμου», φτιαγμένος από ποικιλίες Arabica και Robusta από την Ινδία και το Περού. Όπως διαβάζουμε στο site του, έχει λεπτές νότες από κεράσι και σοκολάτα.

https://www.instagram.com/p/CMddx2JKbjP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σύμφωνα με την Shannon Sweeney, διευθύντρια marketing της εταιρείας, οι περισσότεροι πελάτες τους είναι επαγγελματίες που χρειάζονται κάτι δυνατό για να τους κρατήσει ξύπνιους τη νύχτα- γιατροί, νοσοκόμες και εργαζόμενοι σε βραδινές βάρδιες. Ο Death Wish Coffee πωλείται σε συσκευασία των 450 γραμμαρίων έναντι 19,99 δολαρίων. Μάλιστα, η εταιρεία είναι πρόθυμη να επιστρέψει τα χρήματα σε όποιον δεν μείνει ευχαριστημένος.

Σαν να πίνεις πέντε φλιτζάνια καφέ

Πόση καφεΐνη όμως περιέχει ο Death Wish; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά- είναι το «μυστικό» της εταιρείας. Το 2015, το Caffeine Informer δοκίμασε τον καφέ σε ένα εργαστήριο και διαπίστωσε ότι έχει πάνω από 700 mg καφεΐνης ανά φλιτζάνι! Ωστόσο, άλλες δοκιμές που ακολούθησαν έδειξαν ότι περιέχει λιγότερη καφεΐνη. Σύμφωνα με το Consumer Reports, o Death Wish έχει 472 mg καφεΐνης ανά φλιτζάνι, ποσότητα που ισοδυναμεί με σχεδόν πέντε φλιτζάνια καφέ.

https://www.instagram.com/p/CLoyY3qLUwG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πόσο ασφαλές είναι να τον πιεις;

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του να καταναλώσεις 400 mg καφεΐνης σε ένα φλιτζάνι καφέ και του να πιεις τέσσερα φλιτζάνια καφέ μέσα στη μέρα. «Δεν συνιστάται να καταναλώνει κανείς τόσο πολλή καφεΐνη ταυτόχρονα», λέει στο thehealthy.com η Nicole Avena, επίκουρη καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή Mount Sinai στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. «Με την πάροδο του χρόνου, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη διάθεση από τα σκαμπανεβάσματα της καφεΐνης που εγκαταλείπουν το σώμα», προσθέτει η ίδια.

Ωστόσο, οι φαν του Death Wish Coffee δεν χρειάζεται να ανησυχούν ιδιαίτερα, εκτός εάν καταναλώνουν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ ταυτόχρονα. Η FDA αναφέρει ότι η ταχεία λήψη περισσότερων από 1.200 mg καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική δόση. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 12 φλιτζάνια καφέ. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο, διάρροια, αποπροσανατολισμό ή ακόμη και επιληπτικές κρίσεις .

Όμως και σε πολύ χαμηλότερες δόσεις η καφεΐνη μπορεί να δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα, όπως αίσθημα νευρικότητας ή ταραχής.

Πάντως, ο συγκεκριμένος καφές σίγουρα δεν ενδείκνυται για όσους πάσχουν από καρδιακές αρρυθμίες, διαταραχές άγχους και διαταραχές ύπνου.

Με πληροφορίες από thehealthy.com

Διαβάστε ακόμα

Άσχημα νέα: Αν πίνετε τον καφέ σας σκέτο μπορεί να είστε ψυχοπαθείς

Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που (ίσως) κάνετε με τον καφέ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA