Μενού
  • Α-
  • Α+

Η σοφή κουβέντα «το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος» εμπεριέχει όλη την αλήθεια για τη σωστή διαχείριση των γευμάτων. Αναμφισβήτητα, το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας, αυτό που θα σας γεμίσει ενέργεια για να ανταποκριθείτε στις καθημερινές υποχρεώσεις. Το σωστό πρωινό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε το τσιμπολόγημα μέσα στη μέρα και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό όχι απλά να τρώτε πρωινό, αλλά και να επιλέγετε τις σωστές τροφές για πρωινό. Μήπως αρκετές από τις τροφές που καταναλώνετε μόλις ξυπνήσετε, δεν είναι τόσο υγιεινές όσο νομίζετε; Ειδικοί και διατροφολόγοι αποκαλύπτουν στο eatthis.com τι πρέπει να αποφεύγετε στο πρώτο γεύμα της μέρας.

Γιαούρτια φρούτων χωρίς λιπαρά

Ένα ελαφρύ, χωρίς λιπαρά, γιαούρτι φρούτων με 60 θερμίδες μπορεί να είναι γεμάτο με τεχνητά γλυκαντικά και πολλά ακόμη συστατικά που δεν γνωρίζετε. Επίσης δεν έχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που έχει το κανονικό γιαούρτι. Προτιμήστε να φάτε ένα απλό γιαούρτι και να το συνοδεύσετε με πραγματικά φρούτα.

Δημητριακά με ζάχαρη

Ένα μπολ με δημητριακά αποτελεί αγαπημένη επιλογή για πρωινό. Ωστόσο πολλά δημητριακά έχουν πρόσθετα σάκχαρα και στερούνται φυτικών ινών. Ακόμη και τα δημητριακά ολικής άλεσης μπορεί να περιέχουν ζάχαρη, άρα και αρκετές θερμίδες. Είναι σαν να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα γεύμα που θα σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι αργότερα. Προτιμήστε για πρωινό χυλό βρώμης ή ένα τοστ ολικής άλεσης.

Αλλαντικά

Τα επεξεργασμένα αλλαντικά, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και φυσικά πολλές θερμίδες. Επίσης, έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο χρόνιων παθήσεων και καρκίνου. Αν είστε λάτρεις των αλλαντικών, αφήστε τα για ειδικές περιστάσεις (προτιμήστε βιολογικά αλλαντικά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νιτρώδη). Στο πρωινό σας βάλτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως αυγά και γιαούρτι.

Έτοιμα smoothies ή ροφήματα πρωτεΐνης

Εάν δείτε τη λίστα συστατικών ενός έτοιμου smoothie σε μπουκάλι ή ενός προκατασκευασμένου ροφήματος πρωτεΐνης, θα παρατηρήσετε ότι συνήθως περιέχουν χυμούς φρούτων αντί για πραγματικά φρούτα, άρα δεν έχουν διαιτητικές ίνες. Οι φυτικές ίνες υποστηρίζουν τη γενική υγεία του πεπτικού συστήματος και σας βοηθούν να αισθάνεστε γεμάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αντί να τα αγοράζετε έτοιμα, λοιπόν, φτιάξτε στο σπίτι τα δικά σας smoothies ή πρωτεϊνικά ροφήματα, ώστε να προσθέσετε και τις απαραίτητες φυτικές ίνες.

Με πληροφορίες από eatthis.com

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA