Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον όρο «υπαρξιακή κρίση» η περιβαλλοντολόγος Σάνα Σουάν αποτυπώνει μια πλευρά της οικολογικής καταστροφής που δεν έχει γίνει ακόμα εμφανής στον άνθρωπο, αλλά πρόκειται να συμβεί στο κοντινό μέλλον.

Ως ανθρωπότητα βρισκόμαστε στο σημείο υπό του μηδενός πια. Περάσαμε το σημείο 0 κάπου το 2015 και από τότε δεν έχουν γίνει πολλά και στο βαθμό που πρέπει για να μπορούμε να πούμε ότι αυτό που θα έρθει το 2050 μπορεί να ανατραπεί. Πλέον, η ανθρωπότητα παλεύει για να αλλάξει το μέλλον πολύ μετά το 2050, όταν και λόγω της τεράστιας αύξησης πληθυσμού με περίπου 10 δισεκατομμύρια παγκοσμίως, θα δούμε άπειρες μετακινήσεις πληθυσμών και πόλεις να καλύπτονται από το νερό της θάλασσας.

Αυτά όμως είναι γνωστά. Εκείνο που δεν είναι γνωστό και θέλει να αναδείξει με το βιβλίο της με τίτλο Count Down η επιστήμονας Σάνα Σουάν, είναι ότι η οικολογική κρίση έχει αντίκτυπο και στα ανθρώπινα σώματα, καθώς πλέον περνάνε ουσίες στον ανθρώπινο οργανισμό, σε αυτόν των γυναικών που είναι έγκυες, ώστε δημιουργούνται ανωμαλίες στα έμβρυα και η γέννηση τους γίνεται όλο και πιο συχνά με προβλήματα στο σώμα και τον οργανισμό.

Πώς επηρεάζει η φθαλάτη το πέος;

Μια τέτοια διαφοροποίηση είναι και το μέγεθος του πέους που επηρεάζεται από τις φθαλάτες. Οι φθαλάτες είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικού για να το κάνει πιο ελαστικό. Το πλαστικό βρίσκεται πλέον παντού, υπάρχει άφθονο στους θαλάσσιους ορίζοντες, στοιχεία του περνάνε στο νερό και στο φαγητό και μέσα από το πόσιμο νερό ή την τροφή, οι φθαλάτες καταλήγουν στο ενδοκρινικό σύστημα των νεογνών και προκαλούν δυσλειτουργία στο φαλλικό σύστημα.

Αυτό το πόρισμα η Σουάν δεν το έβγαλε απ΄το κεφάλι της, αλλά έκανε σχετική έρευνα σε ομάδες πληθυσμού στην Ινδία, όπου η μόλυνση σε ατμοσφαιρικό επίπεδο, αλλά και στους υδροφόρους ορίζοντες είναι τεράστια.

Όπως εξηγεί, η φθαλάτη επηρεάζει την ορμονική παραγωγή των ανθρώπων και αυτό θέτει σε κίνδυνο την αναπαραγωγική ικανότητα, αφού εκτός από μικρότερα πέη, τα αγόρια που γεννιούνται θα έχουν και πολύ μεγάλες πιθανότητες να είναι στείρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA