Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο  Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) διαπίστωσε ότι υπάρχει πιθανή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου της Johnson & Johnson και «πολύ σπάνιων» θρομβοεμβολικών επεισοδίων, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ΕΜΑ συστήνει την προσθήκη σχετικών προειδοποιήσεων στις πληροφορίες για το προϊόν, ωστόσο εισηγείται να συνεχιστεί η χρήση του.

Johnson and Johnson: Παραμένουμε απόλυτα σίγουροι για το εμβόλιό μας

Η φαρμακοβιομηχανία Johnson&ohnson παραμένει «απόλυτα σίγουρη» για το εμβόλιό της κατά της Covid-19 και ελπίζει να βρει «πολύ σύντομα» λύση με τις ρυθμιστικές αρχές όσον αφορά τη χρήση του, που επί του παρόντος έχει ανασταλεί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της εμφάνισης σπάνιων σοβαρών θρόμβων του αίματος, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο οικονομικός της διευθυντής.

«Παραμένουμε πολύ σίγουροι και ελπίζουμε ότι η ισορροπία μεταξύ των οφελών και των κινδύνων θα λειτουργήσει υπέρ ημών» είπε χαρακτηριστικά ο Τζόζεφ Γουόκ σε συνέντευξή του στο CNBC. «Συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές για να βεβαιωθούμε ότι έχουν όλες τις πληροφορίες τις οποίες χρειάζονται για να λάβουν τις αποφάσεις τους» υπογράμμισε.

«Περιμένουμε να έχουμε πολύ σύντομα, ίσως από το τέλος αυτής της εβδομάδας, από την Ευρώπη και τη FDA (την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) μια απόφαση για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε» ανέφερε επίσης ο οικονομικός διευθυντής της J&J.

Θεοδωρίδου: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Ασφαλές, αποτελεσματικό και πρακτικό χαρακτήρισε το εμβόλιο της Johnson & Johnson η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου.

Το εμβόλιο είναι ασφαλές και στηρίζεται σε γνωστή τεχνολογία» είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Θεοδωρίδου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας για τον εμβολιασμό.

«Το γεγονός των τελευταίων ημερών είναι η αναστολή του Johnson & Johnson.Ο λόγος που αναφέρεται και στον FDA και CDC, είναι η καταγραφή έξι περιπτώσεων γυναικών 18 έως 65 ετών, σε σύνολο έξι εκατ. δόσεων. Η διακοπή, όπως αναφέρθηκε, έγινε για να ενημερωθούν σωστά και να ετοιμαστούν οι δομές. Το εμβόλιο είναι ασφαλές και στηρίζεται σε γνωστή τεχνολογία» τόνισε.

«Είναι πρακτικότερα εύκολο να μεταφερθούν. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι γίνεται με μία δόση. Μετά από 14 ημέρες αρχίζει να ενεργεί και η αποτελεσματικότητα εκδηλώνεται μετά από 28 ημέρες και είναι της τάξεως του 85%. Μετά από 49 ημέρες, προστατεύει πλήρως και από τη νόσηση και από τον θάνατο. Η αποτελεσματικότητά του είναι παρόμοια και στις μεταλλάξεις. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε λίγες ημέρες, για να αποφανθούν οι Οργανισμοί» κατέληξε η κυρία Θεοδωρίδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA