Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι γεγονός ότι η πίτσα, είτε πρόκειται για σπιτική πίτσα που φτιάξαμε με τα χεράκια μας, είτε για πίτσα που παραγγείλαμε απ' έξω, είναι το φαγητό που δεν θα βαρεθούμε ποτέ να απολαμβάνουμε. Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, είναι επίσης το χειρότερο φαγητό που μπορούμε να φάμε πριν πέσουμε για ύπνο.

Δεν είναι μόνο ότι η κατανάλωση πίτσας πριν τον ύπνο θα μας φορτώσει με επιπλέον θερμίδες στο τέλος της ημέρας. Όπως διαβάζουμε σε άρθρο στο eatthis.com, μερικά κομμάτια πίτσας σαν μεταμεσονύκτιο σνακ μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο μας. Και, όπως όλοι ξέρουμε, ο καλός και αρκετός ύπνος είναι αναγκαίος για την υγεία μας.

Ίσως πιστεύετε ότι μια πίτσα που έχει πολλά λαχανικά είναι πιο υγιεινή, όμως συνήθως περιέχει επίσης πολύ τυρί και μπαχαρικά, που επηρεάζουν αρκετά το στομάχι σας. Αν έχει και πεπερόνι, απλά ξεχάστε την όταν σας πιάσουν βραδινές λιγούρες.

Πώς και γιατί η πίτσα διαταράσσει τον ύπνο

Ο συνδυασμός του λιπαρού τυριού και της όξινης σάλτσας ντομάτας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου σας, εξηγεί η διαιτολόγος Erin Palinski-Wade. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα μπορούν να προκαλέσουν παλινδρόμηση οξέων, ειδικά αν καταναλωθούν κοντά στην ώρα του ύπνου. Ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε καούρα, αυτή η παλινδρόμηση μπορεί να χαλάσει τον ύπνο σας και να σας αφήσει κουρασμένους την επόμενη μέρα.

Επιπλέον, το τυρί της πίτσας μπορεί να ασκήσει πίεση στο πεπτικό σας σύστημα εάν έχετε έστω και μέτρια δυσανεξία στη λακτόζη. Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, τείνουν να χάνουν τα ένζυμα που βοηθούν στην πέψη της λακτόζης, η οποία είναι το κύριο σάκχαρο στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επειδή τα βακτήρια του παχέος εντέρου αγαπούν να τρέφονται με αυτά τα σάκχαρα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από γαστρεντερικά προβλήματα.

Με λίγα λόγια, ξεχάστε εκείνα τα κομμάτια πίτσας που είναι στο ψυγείο λίγο πριν το κρεβάτι, εάν θέλετε να έχετε έναν ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο.

Πηγή: eatthis.com

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA