Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο αρνί, το κοκορέτσι, τα τσουρέκια, τα κόκκινα αυγά και όλα τα υπόλοιπα πασχαλινά εδέσματα; Κι αυτό το Πάσχα μπορεί να φάγατε λίγο παραπάνω ή και να τρώτε ακόμη ό,τι έμεινε. Τώρα ο οργανισμός σας χρειάζεται ένα μικρό διάλειμμα για να μπορέσει να ξαναβρεί την ισορροπία του και να λειτουργήσει καλύτερα.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια μικρή αποτοξίνωση ώστε να βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλει όλες τις τοξίνες που συσσωρεύτηκαν λόγω των πολλών λιπαρών τροφών, των γλυκών και του αλκοόλ.

Φυσικά, δεν μιλάμε για ακρότητες και εξαντλητικές δίαιτες, αλλά για μερικές υγιεινές διατροφικές συνήθειες που μπορούν να ενισχύσουν τη λειτουργία του οργανισμού σας και να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα φυσικά. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για μια ασφαλή αποτοξίνωση, ώστε να επανέλθετε σε φόρμα και να ξεκουράσετε το στομάχι σας.

Νερό και πάλι νερό

Είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό, καθώς η ενυδάτωση θα βοηθήσει να απομακρυνθούν οι τοξίνες από το σώμα σας. Φροντίστε να πίνετε περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα. Εάν μάλιστα προσθέσετε και μια φέτα λεμόνι σε αυτό και το πίνετε την ώρα που ξυπνάτε θα έχετε και πρόσθετα οφέλη. Η αντικατάστασή του με υγρά όπως ο καφές και τα αναψυκτικά δεν θα σας βοηθήσει. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε πράσινο τσάι και φυσικούς χυμούς φρούτων.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά

Όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, ο βασικός ρόλος των αντιοξειδωτικών ουσιών είναι να προλαμβάνουν την οξείδωση των κυττάρων. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν τη δυνατότητα να περιορίζουν σε έναν βαθμό τις αλλοιώσεις των κυττάρων, εξουδετερώνοντας ένα μέρος των ελευθέρων ριζών. Τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Επιλέξτε εσπεριδοειδή (γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια, λεμόνια), αβοκάντο, σπανάκι, παντζάρια, καθώς και σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανίδα κ.λπ.), αλλά και δημητριακά ολικής άλεσης και σπόρους που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Προσθέστε προβιοτικά στη διατροφή σας

Τα προβιοτικά είναι «φιλικά βακτήρια» τα οποία βοηθούν στη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού και, κατά συνέπεια, του ανοσοποιητικού συστήματος. Η πιο γνωστή πηγή προβιοτικών στη διατροφή μας είναι το γιαούρτι. Επίσης, το κεφίρ, το ξινό λάχανο και οι πίκλες είναι μερικά ακόμη προϊόντα ιδιαίτερα πλούσια σε προβιοτικά.

Περιορίστε το αλκοόλ

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά εάν το τελευταίο διάστημα έχετε καταναλώσει άφθονη ποσότητα. Το σώμα μας επεξεργάζεται και αποβάλλει το αλκοόλ μέσω του ήπατος και ακόμη και των πνευμόνων μας. Επειδή το σώμα μας πρέπει να εργαστεί σκληρά για να επεξεργαστεί το αλκοόλ και επειδή επηρεάζει άμεσα τα όργανα που αποτοξινώνουν φυσικά το σώμα μας, καλό είναι να το περιορίζετε στο ελάχιστο.

Μειώστε τη ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Πόσα γλυκά φάγατε το Πάσχα; Μήπως το παρακάνατε με τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά; Μια μικρή αποχή από τη ζάχαρη είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσετε τον οργανισμό σας. Αν θέλετε κάτι γλυκό, δοκιμάστε το γιαούρτι με μέλι ή με φρούτα. Η ζάχαρη όμως δεν βρίσκεται μόνο στα γλυκά. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα που είναι συχνά φορτωμένα με ζάχαρη, αποτελούν ό,τι χειρότερο για την απώλεια βάρους και την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA