Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πεποίθηση ότι η συχνή χρήση αντιβιοτικών στο παρελθόν από τους πολίτες στη χώρα μας ευθύνεται για τον μεγάλο αριθμό νεκρών από κορονοϊό, εξέφρασε καθηγήτρια πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα. Όπως τόνισε οι έρευνες δείχνουν ότι η χρήση αντιβιοτικών δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους ασθενείς των ΜΕΘ, που ουσιαστικά δεν ανταποκρίνονται σωστά στην αγωγή που τους δίνεται, καθώς πλέον ο οργανισμός είναι πιο ανθεκτικός. 

«Ελπίζω ότι θα μειωθεί ο αριθμός των νεκρών. Ενα πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι τα αντιβιοτικά. Ειδικά στη χώρα μας. Μπορούσαμε να τα πάρουμε ελεύθερα από ένα φαμακείο. Ετσι αποκτά ο οργανισμός μεγάλη ανθεκτικότητα στα μικρόβια από άλλες χώρες. Στις μονάδες λοιπόν έχουμε πρόβλημα με πολυανθεκτικά μικρόβια και σοβαρές λοιμώξεις. Είναι σημαντικό κομμάτι που ευθύνεται για τον μεγάλο αριθμό θανάτων. Είναι κάτι που συζητείται. Τώρα πια ευτυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας αντιβιωτικά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γκάκα μιλώντας στο Open TV.

Παράλληλα τόνισε ότι οι ασθενείς αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ: «Είναι γύρω στα 50 έτη οι περισσότεροι, είχαμε βέβαια και 19χρονο. Είναι πάντως ανεμβολίαστοι».

Στο Open TV, μίλησε και η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. «Η μόνη μας λύση είναι να κάνουμε και την δεύτερη δόση. Η καλύτερη επιλογή είναι να συνέχιση με το ίδιο εμβόλιο. Η πρώτη δόση δεν προστατεύει από τις νέες μεταλλάξεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA