Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ιδιαίτερη αποκάλυψη αναφορικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, έκανε η Washington Post. Σύμφωνα με δημοσίευμά της, ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα προειδοποίηση για σπάνια παρενέργεια και συγκεκριμένα το σύνδρομο Guillain-Barré, ύστερα από την χορήγηση του συγκερκιμένου εμβολίου.

Διαβάστε επίσης: Μετάλλαξη Δέλτα: «Καμπανάκι» Θεοδωρίδου για όσους έχουν κάνει μια δόση - Το προφίλ των ανεμβολίαστων

Περίπου 100 αναφορές Guillain-Barré έχουν καταγραφεί στα 12,8 εκατομμύρια δόσεων του εμβολίου Johnson & Johnson που έχουν χορηγηθεί, όπως ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Το σύνδρομο προκαλεί «επίθεση» του ανοσοποιητικού συστήματος στα νεύρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα και έχουν γνώση της παρούσας κατάστασης. 

Τα περιστατικά έχουν, ως επί το πλείστον, αναφερθεί περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό και κυρίως για άνδρες, πολλοί εκ των οποίων ήταν ηλικίας 50 ετών και άνω. Οι αξιωματούχοι αναμένεται να υπογραμμίσουν πως το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι ασφαλές και τα οφέλη του ξεκάθαρα υπερτερούν των πιθανών κινδύνων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA