ΥΓΕΙΑ
01/10/2021 16:23

Διαγνωστικά: Αντιδράσεις για την παράταση ισχύος του clawback

«Την ύστατη στιγμή καλούμε τον κ. Σκυλακάκη να τροποποιήσει ΑΜΕΣΑ την εν λόγω διάταξη και να καταργήσει το claw back από 01/01/2022, διαφορετικά θα είναι προσωπικά υπεύθυνος για την φυγή χιλιάδων ιατρών στο εξωτερικό και την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας», αναφέρει

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Διαγνωστικά: Αντιδράσεις για την παράταση ισχύος του clawback
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Την αντίδρασή του για την τροπολογία με την οποία επεκτείνεται η ισχύς του clawback (υποχρεωτικές επιστροφές) εκφράζει το Συντονιστικό Όργανο φορέων ΠΦΥ, ζητώντας από τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να πάρουν θέση. Η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ψηφίστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, προβλέπει τη χρονική επέκταση του μέτρου μέχρι το 2025.

Στο πλαίσιο αυτό, το Συντονιστικό Όργανο εκτιμά ότι χιλιάδες οικογένειες που απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην ιδιωτική Π.Φ.Υ. οδηγούνται στο χείλος του γκρεμού και την οικονομική καταστροφή. Παράλληλα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με το υπουργείο Οικονομικών και για το λόγο αυτό απέστειλε επιστολή προς όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), με την οποία τους ζητά να τοποθετηθούν.

«Την ύστατη στιγμή καλούμε τον κ. Σκυλακάκη να τροποποιήσει ΑΜΕΣΑ την εν λόγω διάταξη και να καταργήσει το clawback από 01/01/2022, διαφορετικά θα είναι προσωπικά υπεύθυνος για την φυγή χιλιάδων ιατρών στο εξωτερικό και την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας», αναφέρει.

Η επιστολή προς τους Ιατρικούς Συλλόγους:

Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι,

Αιφνιδίως χθες κατατέθηκε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών και πιο συγκεκριμένα του κ. Σκυλακάκη, με την οποία παρατείνεται το επαίσχυντο μέτρο του claw back μέχρι και το 2025 (την οποία και σας κοινοποιούμε) χωρίς να υπάρχει προηγούμενη διαβούλευση με το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Από την άλλη, το Συντονιστικό Όργανο έχει ζητήσει επανειλημμένως συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και όλες κρούσεις μας έχουν πέσει στο κενό.

Θα θέλαμε τη στήριξή σας επί του θέματος και την καταδίκη του κ. Σκυλακάκη, ο οποίος με τις ενέργειές του καταδικάζει τη Δημόσια Υγεία. Δεν καταλαβαίνει ότι αναγκάζει τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και τους κλινικο-εργαστηριακούς ιατρούς να ξεπουληθούν σε ξένα fund και να οδηγηθεί η παροχή εργαστηριακής και κλινικό-εργαστηριακής ιατρικής σε μονοπωλιακές καταστάσεις;

Καλούμε τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας για τη στήριξή τους, την ανάδειξη των προβλημάτων που έχει επιφέρει ήδη το claw back στις μονάδες εργαστηριακής και κλινικο-εργαστηριακής ιατρικής και την καταδίκη του κ. Σκυλακάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΟΠΥΥ CLAWBACK ΓΙΑΤΡΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ