Υγεία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλιο Pfizer: Παραμένει 90% αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση

Νέα έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ δείχνει πως το σκεύασμα της Pfizer μπορεί να είναι αποτελεσματικό και κατά της μετάλλαξης Δέλτα και καταδεικνύει τη χρησιμότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Χορήγηση εμβολίου (Πηγή: Eurokinissi)
Χορήγηση εμβολίου (Πηγή: Eurokinissi)

Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα σχετικά με την αποτελεσματικότητα που έχουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού όταν περάσουν κάμποσοι μήνες. Μια ακόμα απάντηση σε αυτό το ζήτημα δίνει μια νέα έρευνα που διενεργήθηκε από το ιατρικό κέντρο Kaiser στη Καλιφόρνια, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν στο περιοδιοκό «The Lancet».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη συγκεκριμένη έρευνα, ο εμβολιασμός είναι κατά 90% αποτελεσματικός για τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση και αυτό ισχύει και στην περίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα! Τα στοιχεία αφορούν σε 12.000 εμβολιασθέντες και δείχνουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντια στην εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων.

«Η μελέτη μας επιβεβαιώνει ότι τα εμβόλια αποτελούν σημαντικό εργαλείο στον έλεγχο της πανδημίας, ενώ παραμένουν εξαιρετικά αποτελεσματικά όσον αφορά στη σοβαρή νόσηση και τη νοσηλεία, ύστερα από μόλυνση από την ινδική και άλλες παραλλαγές. Η προστασία από την προσβολή αρχίζει και φθίνει μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης», επισημαίνεται στα συμπεράσματα της έρευνας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εμβόλιο #Κορονοϊός #Pfizer

Best of Internet