Υγεία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Johnson & Johnson: Προσωρινό «όχι» από τον FDA στην δεύτερη δόση του εμβολίου

Κόκκινη κάρτα από τον FDA στην ενισχυτική δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson - Σκέψεις να προταθεί ως εναλλακτική λύση εμβόλιο mRNA. Παρόμοια στάση αναμένεται να τηρήσει ο Οργανισμός και στο αίτημα της Moderna

Πηγή: Associated Press
Πηγή: Associated Press

Επιφυλακτικοί είναι οι επιστήμονες του FDA για την έγκριση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου Johnson & Johnson. Σύμφωνα με πληροφορίες της New York Times σκέφτονται να μην εγκρίνουν δεύτερη δόση αυτού του σκευάσματος, αλλά να προτείνουν ως εναλλακτική λύση εμβόλιο mRNA. Παρόμοια στάση αναμένεται να τηρήσει ο Οργανισμός και στο αίτημα της Moderna, καθώς δεν πληροί όλα τα κριτήρια της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής.

Οι ειδικοί που εξέτασαν το αίτημα αμφιβάλλουν για το εάν είναι χρήσιμος ο επαναληπτικός εμβολιασμός, καθώς η αποτελεσματικότητα των δύο πρώτων δόσεων δείχνει να παραμένει υψηλή. Η ομάδα ειδικών του FDA αναφέρει ότι η αναμνηστική δόση της Moderna ανεβάζει τα επίπεδα αντισωμάτων, ωστόσο η άνοδος δεν είναι αρκετά μεγάλη, ειδικά σε όσους παρουσίαζαν ήδη υψηλά επίπεδα μετά τον αρχικό εμβολιασμό.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εμβόλιο #Johnson & Johnson