ΥΓΕΙΑ
28/10/2021 00:59

Εκτελεστική Διευθύντρια ΕΜΑ: Σε δυο μήνες η έγκριση ή όχι του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών

Η Έμερ Κουκ είπε πως χρειάζονται τουλάχιστον δυο μήνες και περισσότερα στοιχεία για να καταλήξει ο ΕΜΑ σε μια απόφαση για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα – Ο Οργανισμός «εργάζεται» το ζήτημα των ενισχυτικών δόσεων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εκτελεστική Διευθύντρια ΕΜΑ: Σε δυο μήνες η έγκριση ή όχι του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Στο μείζον θέμα του εμβολιασμού παιδιών κάτω 12 ετών αναφέρθηκε η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, Έμερ Κουκ μιλώντας σε εκδήλωση του Politico (Health Care Summit 2021). η οποία εξήγησε ότι ο Οργανισμός έχει μία παιδιατρική επιτροπή που συμβουλεύει σχετικά με τις έρευνες που μπορεί να χρειαστούν. «Έχουμε ήδη προχωρήσει σε σύσταση για τους εφήβους και για τα δύο mRna εμβόλια» επισήμανε η επικεφαλής του ΕΜΑ, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Μόλις λάβαμε αίτηση για τις ηλικίες 5-11 ετών για το Comirnaty. Ξεκινήσαμε τον έλεγχο στις 18 Οκτωβρίου, βάζουμε ένα χρονοδιάγραμμα δύο μηνών» προσέθεσε και ανέφερε ότι αναμένονται «επιπλέον πληροφορίες τον Νοέμβριο και αυτό θα βοηθήσει την Επιτροπή να καταλήξει γι'αυτή την ηλιακή ομάδα». Επίσης, η Έμερ Κουκ συμπλήρωσε ότι ο ΕΜΑ εργάζεται πολύ στο ζήτημα των ενισχυτικών δόσεων.

«Στις αρχές Οκτωβρίου συστήσαμε ενισχυτική δόση για το εμβόλιο της Pfizer, έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό και τη Δευτέρα συστήσαμε ενισχυτική δόση για το εμβόλιο της Moderna, για τον γενικό πληθυσμό άνω των 18 ετών» συμπλήρωσε. Τέλος, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι παρότι υπάρχει πολλή προσοχή στις παρενέργειες, αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να είναι πολύ σπάνιες.

Παράλληλα, εξήγησε πως η COVID-19 είναι μία ασθένεια για την οποία δεν ήταν γνωστό τίποτα πριν από δύο χρόνια, ενώ ακόμη υπάρχουν στοιχεία τα οποία δεν είναι κατανοητά, ανέφερε.«Ένα από τα πράγματα τα οποία έχουμε μάθει ξεκάθαρα είναι ότι δεν υπάρχει μία θεραπεία μόνο που αντιμετωπίζει όλα τα στάδια της ασθένειας» σημείωσε η κ. Κουκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ PFIZER ΕΜΒΟΛΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ