Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντός των προσεχών εβδομάδων πρόκειται να προμηθευτεί η Ελλάδα τα φάρμακα κατά του κορονοϊού που περιέχουν μονοκλωνικά αντισώματα, ενώ βρίσκεται επίσης σε συνεννοήσεις για την εισαγωγή του αντιιικού χαπιού της MSD, όπως δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας, η οποία καταγράφει επικίνδυνη έξαρση, η κ. Γκάγκα υπογράμμισε εντούτοις ως προς τις φαρμακευτικές αγωγές έναντι του κορονοϊού ότι οι διαθέσιμες ποσότητες θα είναι τέτοιες που σαφώς δεν μπορούν να καλύψουν όλους τους νοσούντες και ο εμβολιασμός παραμένει απόλυτα αναγκαίος για την προστασία έναντι της Covid-19.

«Έχουμε 6.800 νέα κρούσματα κορονοϊού ημερησίως και τα φάρμακα που θα έχουμε είναι της τάξης 2.000-10.000 έως εκεί, δεν θα είναι 100.000» δήλωσε ερωτηθείσα σχετικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. Συνεπώς, επισήμανε πως είναι σαφές ότι δεν θα μπορούν να τα πάρουν όλοι και είναι πολύ πιο ασφαλές να έχουμε εμβολιαστεί -«πολύ πιο ασφαλές να προλάβουμε τα κρούσματα παρά να θεραπεύσουμε».

«Θα φέρουμε τα φάρμακα είμαστε σε διαδικασίες, και με διμερείς συμφωνίες, και μέσω της Ευρώπης, αλλά δεν υπάρχει παραγωγή τέτοια που να αντιμετωπίσει τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή» σημείωσε η κ. Γκάγκα. Έτσι συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να φοράμε τις μάσκες, να μη συγχρονιζόμαστε και να κάνουμε συχνά τεστ για να αναχαιτίσουμε την πανδημία.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των φαρμάκων, η Μίνα Γκάγκα δήλωσε συγκεκριμένα πως η θεραπεία που έχει ως βάση τα μονοκλωνικά αντισώματα αναμένεται «εντός των επόμενων εβδομάδων», ενώ σχετικά με τα χάπια της MSD ανέφερε ότι «είμαστε σε συνεννόηση με την εταιρεία για να μπορέσουμε να τα εισάγουμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA