Υγεία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλιο κορονοϊού: Ερχεται και η 4η δόση - Το CDC «άναψε» πράσινο στις ΗΠΑ

Η συζήτηση για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχει «φουντώσει» με τους ειδικούς να τονίζουν πως είναι απαραίτητη - Πλέον, φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος και για τέταρτη δόση

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Η συζήτηση για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχει «φουντώσει» με τους ειδικούς να τονίζουν πως είναι απαραίτητη. Πλέον, φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος και για τέταρτη δόση καθώς αυτό εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Τσιόδρας: Αλληλεπιδράσεις με άλλους ιούς - Σημαντικό να γίνει το εμβόλιο κατά της γρίπης

Ήδη στις ΗΠΑ, ορισμένοι ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό ή ανοσοποιητικό σε καταστολή, μπορούν να λάβουν και τέταρτη δόση εμβολίου COVID-19, όπως ανακοίνωσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Τα άτομα άνω των 18 ετών με «μέτρια έως σοβαρή ανοσοκαταστολή» που έχουν λάβει τρεις δόσεις εμβολίου mRNA μπορούν να λάβουν τέταρτη δόση με τα σκευάσματα της Pfizer, της Moderna ή της Johnson & Johnson 6 μήνες αργότερα. Για τους ασθενείς αυτής της κατηγορίας, αναμνηστική θεωρείται η τέταρτη δόση, ενώ η τρίτη «επιπλέον δόση». Οι ασθενείς της ίδιας κατηγορίας που έχουν λάβει μία δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson, θα πρέπει να λάβουν αναμνηστική δόση (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson) τουλάχιστον δύο μήνες αργότερα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εμβόλιο #Κορονοϊός #Pfizer #Moderna

Best of Internet