Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέρα με τη μέρα προστίθενται πληροφορίες που αφορούν στην μετάλλαξη Όμικρον. Μία από τις τελευταίες έρχεται από έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian, σύμφωνα με την οποία επιστήμονες έχουν ταυτοποιήσει μια νέα «ύπουλη», όπως, χαρακτηριστικά, λένε εκδοχή της. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το εν λόγω στέλεχος δεν έχει μια συγκεκριμένη γενετική οδηγία που επιτρέπει στα PCR τεστ να χρησιμοποιούνται ως μέσα εντοπισμού.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα στην Ευρώπη: Τέλος ο χορός στη Γερμανία, «λουκέτο» στα νυχτερινά κέντρα της Γαλλίας, παράταση lockdown στην Αυστρία

Με 32 παραλλαγές στην πρωτεϊνική ακίδα, πολλοί ειδικοί εκτιμούν πως η αποτελεσματικότητα των ενέσιμων σκευασμάτων δεν θα είναι η ίδια όπως συμβαίνει με άλλες παραλλαγές. Το σίγουρο φέρεται να είναι, με βάση τουλάχιστον τις μέχρι στιγμής μολύνσεις, πως προκαλεί ήπια συμπτωματολογία και όχι βαριά νόσηση, θυμίζοντας κρυολόγημα.

Παράλληλα είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορονοϊού δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση απ’ ότι η Δέλτα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εξέχων επιστημονικός σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης Δρ Άντονι Φάουτσι. Πρόσθεσε όμως ότι ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει «τουλάχιστον δύο εβδομάδες» ακόμη για να διαπιστωθεί εάν η παραλλαγή αυτή αποδειχθεί λιγότερο επικίνδυνη από τη Δέλτα. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι (η Όμικρον) δεν είναι σοβαρότερη από τη Δέλτα», είπε ο γνωστός επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία. «Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι και λιγότερο σοβαρή», πρόσθεσε, σε αυτήν την τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA