Υγεία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μετάλλαξη Ομικρον: Τα 5 συμπτώματα σε 48 ώρες που θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν

Ξεχάστε όσα ξέρατε μέχρι και σήμερα. Η μετάλλαξη Ομικρον δεν έχει πυρετό, ανοσμία και αγευσία. Έχει όμως 5 βασικά συμπτώματα που εκδηλώνονται τις πρώτες 48 ώρες και θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν

Πηγή: eurokinissi, APimages
Πηγή: eurokinissi, APimages

Η μετάλλαξη Ομικρον ήρθε για να προκαλέσει... αίσθηση και, όπως όλα δείχνουν, τα κατάφερε αφού ολόκληρος ο πλανήτης κινείται αυτή την εποχή στους ρυθμούς της. Ο κόσμος ρωτάει και προσπαθεί να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορονοϊού και συνήθως επικεντρώνεται στα συμπτώματα.

Και η αλήθεια είναι πως στην περίπτωση της Ομικρον τα συμπτώματα που εκδηλώνονται στις πρώτες 48 ώρες είναι διαφορετικά από αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα για τον κορονοϊό καθώς σε αυτά δε συμπεριλαμβάνεται ο πυρετός, η ανοσμία ή η αγευσία.

Πλέον, τα συμπτώματα θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα. Αυτά είναι:

  • Ρινική καταρροή
  • Ξηρός λαιμός
  • Πονοκέφαλος
  • Κόπωση
  • Φτέρνισμα

Όπως εξήγησε σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μπορεί κάποιος να νοσήσει με κορονοϊό ακόμα κι αν δεν εμφανίσει πυρετό. Τόνισε μάλιστα πως αν κάποιος έχει συμπτώματα απλού κρυολογήματος θα ήταν καλό να κάνει ένα μοριακό (ιδανικά) τεστ και ύστερα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση εφόσον το τεστ είναι αρνητικό.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#μετάλλαξη Όμικρον #Κορονοϊός #συμπτώματα

Best of Internet