Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ο ιός Sars-Cov-2 μείωσε την πρόθεση απιστίας στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ανατρέποντας τα μέχρι πρότινος δεδομένα. Ειδικότερα, στη νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες δήλωσαν απόλυτα πιστοί και μονογαμικοί αυτή την περίοδο της πανδημίας και ανέφεραν σαν αιτία τον φόβο μετάδοσης του νέου κορονοϊού. 

Διαβάστε ακόμη: Πόσο προστατεύει ο κάθε τύπος μάσκας - Συγκριτικό τεστ για χρόνους μετάδοσης

Στη νέα αυτή έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, αποτυπώνεται μια σημαντική μεταστροφή στην ερωτική συμπεριφορά, καθώς οι προηγούμενες έδειχναν ότι η απιστία ανέβαινε στα ύψη, ιδιαίτερα μετά τα lockdown.  

«Η εξήγηση ήταν απλή: η στέρηση της ελευθερίας οδηγεί πάντα σε ασυδοσία, όπως και οι απαγορεύσεις ήταν πάντα το ελιξίριο της αμαρτωλής ανθρώπινης φύσης» επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός-Ουρολόγος, Ανδρολόγος και προσθέτει: «Στη νέα μας έρευνα εν μέσω αυστηρών μέτρων, απειλής θανάτου στις εντατικές, αύξησης της μεταδοτικότητας και νέων μεταλλάξεων, θελήσαμε να αποτυπώσουμε τις αλλαγές στην ερωτική ζωή των πολιτών με την κυρίαρχη ερευνητική υπόθεση πως ο φόβος που έγινε μια καθημερινή σκέψη στην ζωή στον πλανήτη μπορεί να επηρεάζει την ερωτική ζωή σε όλες τις εκδηλώσεις της».

«Όλες οι προηγούμενες έρευνες («Εμβολιασμός: Προνόμια και στον Έρωτα», Οκτώβριος 2020) έδειξαν πως τα ανήθικα ήθη ήταν ψηλά -πολύ ψηλά- μέχρι προ μηνών, ενώ στην περίοδο αυτή οι συμπολίτες μας γύρισαν στην οικογενειακή εστία και στην Ιθάκη, όπως ο Οδυσσέας, πιστοί στον οικογενειακό θεσμό και άπιστοι στην απιστία που εξασκούσαν όλη την περίοδο της πανδημίας. Άρα ο φόβος φυλάει τα έρμα και όχι η αρετή που αντικατέστησε την αμαρτία, που είναι επίσης διαλεκτικά μια φυσική σχέση του καλού με το κακό που κρύβει και θα κρύβει πάντα η ανθρώπινη φύση», σημειώνει ο δρ Χρήστος Φλιάτουρας, Επιστημονικός Διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

  • Η έρευνα  διενεργήθηκε με τη μέθοδο των διαδικτυακών ερωτηματολογίων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2000 ενηλίκων από ολόκληρη την Ελλάδα, ηλικίας 18-54 ετών.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA