ΥΓΕΙΑ
10/01/2022 17:34

Αιμοδοσία: Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να γίνουν αιμοδότες

Υπογράφτηκε από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα η υπουργική απόφαση για το περιεχόμενου του εντύπου «ιστορικό αιμοδότη». Πλέον, στο νέο έντυπο αποσυνδέεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός από τα κριτήρια

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αιμοδοσία: Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να γίνουν αιμοδότες
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Υπογράφτηκε από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα η υπουργική απόφαση για το περιεχόμενου του εντύπου «ιστορικό αιμοδότη». Πλέον, στο νέο έντυπο αποσυνδέεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός από τα κριτήρια που χρειάζεται να πληρούν οι υποψήφιοι αιμοδότες.

Διαβάστε ακόμη: Rapid test: Τι δείχνει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη για την αξιοπιστία τους

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για μία δέσμευση του κ. Πλεύρη από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά του, η οποία έγινε πράξη. Υπενθυμίζεται ότι το έντυπο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, περιελάμβανε την πρόβλεψη ότι δεν μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης, όποιος είχε συνάψει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977. Πλέον αποσυνδέθηκε η ομοφυλοφιλία από την αιμοδοσία και οι πολίτες μπορούν να γίνουν αιμοδότες ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Δείτε το νέο έντυπο αιμοδοσίας:

Εντυπο-Αιμοδοσίας.pdf (223.4 KB)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ