ΥΓΕΙΑ
05/05/2022 03:10

Καρκίνος του δέρματος - Μελάνωμα: Η έγκαιρη διάγνωση θεραπεύει το 90% των περιπτώσεων

Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες, εξαιτίας των περιβαλλοντικών μεταβολών, της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και των αλλαγών στον τρόπο ζωής

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Καρκίνος του δέρματος - Μελάνωμα: Η έγκαιρη διάγνωση θεραπεύει το 90% των περιπτώσεων
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες, εξαιτίας των περιβαλλοντικών μεταβολών, της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και των αλλαγών στον τρόπο ζωής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 90% των μελανωμάτων, εάν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν.

Διαβάστε ακόμη: Προσωπικός γιατρός: Οι «συνέπειες» για όσους δεν προχωρήσουν στην εγγραφή τους

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV) διοργανώνει κάθε χρόνο, στις 5 Μαΐου, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος, η οποία έχει επεκταθεί και σε μήνα μελανώματος και καρκίνου του δέρματος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κόσμου για την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος, ενός κακοήθους όγκου του δέρματος και των σπλάχνων.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και τον Μάιο (σ.σ. ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος) οι επιστήμονες καλούν τους πολίτες να προσέξουν το δέρμα τους, να το προστατεύσουν με αντιηλιακά και να ελέγχουν κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή που εντοπίζουν.

Στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος, το νοσοκομείο Παπανικολάου υπενθυμίζει ότι στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του λειτουργεί:

  • Ιατρείο Μελανώματος & Καρκίνου του Δέρματος (Πλαστικής Χειρουργικής)
  • Ιατρείο Δυσπλαστικών Σπίλων & Μελανώματος (Δερματολογίας)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού επικοινωνώντας με το 14970 ή με e-rantevou (https://rantevou.gpapanikolaou.gr). Σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης λόγω περιορισμών COVID-19 ή επείγοντος μπορούν να επικοινωνούν καλώντας στο 2313307292.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ