ΥΓΕΙΑ
13/05/2022 13:06

ΙΦΕΤ: Μνημόνιο Συνεργασίας με το Elevate Greece

Η τεχνογνωσία του ΙΦΕΤ στον κλάδο του φαρμάκου και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του, θα είναι πλέον πολύτιμος σύμμαχος της πρωτοβουλίας Elevate Greece, συμβάλλοντας με τον βέλτιστο τρόπο στην οικονομική ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων και στην παραγωγική αξιοποίηση του συλλογικού ταλέντου τους

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΙΦΕΤ: Μνημόνιο Συνεργασίας με το Elevate Greece
(Πηγή: pixabay.com)
Ανάγνωση:

Την πρωτοβουλία «Elevate Greece» στηρίζει έμπρακτα το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), με σκοπό την ανάδειξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας, υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας με το Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό, Χρίστο Δήμα.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Γιατί όσοι νοσηλεύθηκαν με σοβαρή φλεγμονή κινδυνεύουν να πεθάνουν μέσα στον επόμενο χρόνο

Το αντικείμενο της συνεργασίας είναι διττό: το ΙΦΕΤ αφενός θα προσφέρει οικονομική επιβράβευση σε διακεκριμένες νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου των Life Sciences, αφετέρου θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις του δικτύου σε θέματα ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών, ανάλυσης επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλά και χρηματοοικονομικής διαχείρισης. Η τεχνογνωσία του ΙΦΕΤ στον κλάδο του φαρμάκου και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του, θα είναι πλέον πολύτιμος σύμμαχος της πρωτοβουλίας Elevate Greece, συμβάλλοντας με τον βέλτιστο τρόπο στην οικονομική ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων και στην παραγωγική αξιοποίηση του συλλογικού ταλέντου τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΦΕΤ, Γιάννης Σωτηρίου, δήλωσε: «Το ΙΦΕΤ, εκτός από τις υπηρεσίες που παρέχει στον Έλληνα ασθενή, συμμετέχει ενεργά στις υγιείς κοινωνικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της χώρας. Με τις γνώσεις, την εμπειρία και την προσήλωσή μας στην καινοτομία, μπορούμε να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία στις νεοφυείς επιχειρήσεις του δικτύου Elevate Greece».

Η εταιρεία ΙΦΕΤ Α.Ε., ιδρύθηκε το 1991, μετά την κατάργηση της τότε Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας (ΕΦ) και της Κρατικής Φαρμακαποθήκης (ΚΦ). Σήμερα είναι θυγατρική εταιρεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή, εισαγωγή και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων, τα οποία, αν και κρίνονται ως απολύτως απαραίτητα για την θεραπεία των ασθενών και την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά από ιδιωτικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, δραστηριοποιείται και σε τομείς παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως η οργάνωση συστημάτων ασφαλούς διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων ληγμένων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων οικιακής χρήσης, καθώς και την ακτινοβόληση ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Προτεραιότητά της ΙΦΕΤ Α.Ε. -ανεξαρτήτως συνθηκών- είναι ο Ασθενής και η ολιστική και υπεύθυνη κάλυψη των αναγκών του, με σεβασμό στην πολιτεία και το περιβάλλον, υπηρετώντας σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα και τις προβλέψεις της ισχύουσας εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΦΕΤ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ