Μενού
  • Α-
  • Α+

Έκκληση προς την Πολιτεία και τα ασφαλιστικά ταμεία για την αποζημίωση σύγχρονων τεχνητών μελών σε νεαρούς ασθενείς με οστεοσάρκωμα, που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό του πάσχοντος μέλους, απευθύνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ). Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία τονίζει ότι από τα ασφαλιστικά ταμεία χορηγούνται προθέσεις παλαιού τύπου (που χρησιμοποιούνταν πριν δεκαετίες) και όχι σύγχρονα τεχνητά μέλη που είναι τα πλέον ενδεδειγμένα για την καλή λειτουργικότητα του σκέλους του πάσχοντος ατόμου, βοηθώντας ουσιαστικά την ευεξία και κοινωνικότητά του.

Διαβάστε ακόμηNovo Nordisk Hellas: Τα οφέλη των κλινικών μελετών στην Ελλάδα

«Για μια ακόμα φορά γινόμαστε δέκτες της άδικης μεταχείρισης, νεαρών σε ηλικία, ογκολογικών ασθενών, οι οποίοι έχουν ανάγκη από τεχνητό μέλος. Μια σε συνολικό αριθμό σπάνια, αλλά συχνή σε εμφάνιση νόσος σε εφήβους και νέους ενήλικες είναι το οστεοσάρκωμα, το οποίο σε μερικές περιπτώσεις οδηγεί στην ανάγκη ακρωτηριασμού του πάσχοντος μέλους.

Ως εκ τούτου είναι άδικο να χορηγούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία προθέσεις παλαιού τύπου (που χρησιμοποιούνταν πριν δεκαετίες) και όχι σύγχρονα τεχνητά μέλη που είναι τα πλέον ενδεδειγμένα για την καλή λειτουργικότητα του σκέλους του πάσχοντος ατόμου, βοηθώντας ουσιαστικά την ευεξία και κοινωνικότητα του. Κάνουμε έκκληση προς την πολιτεία και τα ασφαλιστικά ταμεία να καλύψουν  αυτή την ανάγκη καθώς και ο αριθμός των συμπολιτών μας που χρήζουν κάποιο πρόσθετο μέλος δεν δημιουργεί ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τους ογκολογικούς ασθενείς νεαρής ηλικίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA