Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε προκλινικές δοκιμές εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων έχει προχωρήσει η Moderna, την ώρα που η μολυσματική αυτή ασθένεια εξακολουθεί να εξαπλώνεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε σήμερα, Τρίτη (24/5) πως έχουν καταγραφεί συνολικά 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων και άλλα 106 ύποπτα κρούσματα αφότου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στις 7 Μαΐου εκτός των χωρών όπου εξαπλώνεται συνήθως.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών των ΗΠΑ δήλωσαν πως η κυβέρνηση είναι στη διαδικασία έγκρισης δόσεων του εμβολίου Jynneos κατά της ευλογιάς, που έχει παρασκευαστεί από την Bavarian Nordic A/S για χρήση στα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων. «Το ξέσπασμα είναι ασυνήθιστο, παραμένει περιορίσιμο», ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που συγκαλεί περαιτέρω συνεδριάσεις, προκειμένου να δοθεί στήριξη στα κράτη-μέλη με περισσότερες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουν την έξαρση.

Η Σλοβενία, πάντως, ανακοίνωσε την Τρίτη 24 Μαΐου, το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων σε ταξιδιώτη που είχε επιστρέψει από τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία, μετέδωσε το σλοβενικό τηλεοπτικό κανάλι N1. Ο άνδρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δε νοσηλεύεται επειδή έχει μολυνθεί από μια ήπια εκδοχή της ευλογιάς των πιθήκων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA