Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και κερδίζουν έδαφος οι απομιμήσεις αρωμάτων και καλλυντικών εξαιτίας των χαμηλών τιμών που πωλούνται. Οι απομιμήσεις σαρώνουν την αγορά με τους καταναλωτές να τις βρίσκουν παντού, από το διαδίκτυο μέχρι τις λαϊκές και τη μαύρη αγορά. Οι χαμηλές τιμές των απομιμήσεων είναι δελεαστικές για πολίτες που τις επιλέγουν. Ωστόσο αρκετές είναι οι φορές που κρύβουν... επικίνδυνες εκπλήξεις. 

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία στην Κατερίνη: Πλημμύρισαν οι δρόμοι και έκανε... βόλτα με φουσκωτό στρώμα, πίνοντας καφέ

«Είχαν κάδμιο, αρσενικό, μόλυβδο, κυανίδιο μέσα στο make up. Το κάδμιο βρίσκεται σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και ράβδους ελέγχου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες. Τα αρώματα είχαν ούρα αλόγου» αποκαλύπτει αστυνομικός. Τι μπορούν να προκαλέσουν οι απομιμήσεις; Εξανθήματα, κοκκινίλες, επιπεφυκίτιδες και δερματίτιδες. «Μπορεί να μην γίνει με την πρώτη χρήση. Να γίνει με τη δεύτερη με την τρίτη φορά σε 20 μέρες γιατί το δέρμα ευαισθητοποιείται σιγά σιγά» εξηγεί στο MEGA ο καθηγητής δερματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Σταυριανέας. «Προσπαθούμε να γλιτώσουμε πέντε, δέκα, είκοσι ευρώ και μπορεί αυτό να μας κοστίσει περισσότερο» προσθέτει ο καθηγητής.

Πώς ξεχωρίζουμε τα γνήσια αρώματα και καλλυντικά

Ο ευκολότερος τρόπος να ξεχωρίσεις το γνήσιο προϊόν είναι η απόκλιση της τιμής. Όσο πιο φτηνό είναι τόσο πιο αμφίβολη είναι και η ποιότητα του. Στα αυθεντικά αρώματα υπάρχει πάντα το σήμα της ανακύκλωσης σε ανάγλυφη μορφή αλλά και ο σειριακός αριθμός στο κάτω μέρος του κουτιού. Συχνά στις απομιμήσεις αρωμάτων και καλλυντικών υπάρχουν και ορθογραφικά λάθη. Βάζοντας στην άκρη το οικονομικό δέλεαρ των καταναλωτών, οι δερματολόγοι καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η υγεία μας αξίζει πολλά περισσότερα από ένα φτηνό άρωμα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA