ΥΓΕΙΑ
24/06/2022 14:43

Προσωπικός γιατρός: Σε ΦΕΚ η διαδικασία σύναψης συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση αναφορικά με τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί γιατροί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Προσωπικός γιατρός: Σε ΦΕΚ η διαδικασία σύναψης συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ
(πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί γιατροί. Η διαδικασία προβλέπει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για τη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες ιατρούς, ειδικοτήτων γενικής/οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας ή ειδικοτήτων που θα ορισθούν με υπουργική απόφαση.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα είναι ανοιχτή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ και προσδιορίζεται σε αυτή ο τρόπος, η διαδικασία και προϋποθέσεις συμμετοχής των ιατρών και υπογραφής των συμβάσεων από μέρους τους. Η διάρκεια της σύμβασης είναι για 2 έτη, με δυνατότητα αυτοδίκαιης παράτασης για 1 έτος επιπλέον, εφόσον δεν υπάρξει καταγγελία της από το ένα ή το άλλο συμβαλλόμενο μέρος, και άρχεται από την υπογραφή της και από τα δύο μέρη.

Η αποζημίωση κατ’ άτομο κυμαίνεται από 20 έως 45 ευρώ και δεν υπόκειται στον μηχανισμό αυτόματης επιστροφής (claw back) και κλιμακωτού ποσοστού εκπτώσεων (rebate). Ο ανώτατος εγγεγραμμένος πληθυσμός στον προσωπικό ιατρό ορίζεται σε αναλογία ένας (1) ιατρός ανά δύο χιλιάδες (2.000) εγγεγραμμένους πολίτες.

Ωράριο εξυπηρέτησης

Αναφορικά με το ωράριο εξυπηρέτησης των ληπτών υπηρεσιών υγείας, σημειώνεται ότι το υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας του Ιατρείου θα καθορίζεται κατά αναλογία με τον αριθμό εγγεγραμμένων στη λίστα του ιατρού, με μέγιστο τις 35 ώρες την εβδομάδα και ελάχιστο τις 15 ώρες την εβδομάδα. Συγκεκριμένα:

  • Έως και 857 ασθενείς 15 ώρες την εβδομάδα.
  • Από 858 – 1.143 ασθενείς 20 ώρες την εβδομάδα.
  • Από 1.144 – 1.429 ασθενείς 25 ώρες την εβδομάδα.
  • Από 1.430 – 1.714 ασθενείς 30 ώρες την εβδομάδα.
  • Από 1.715 – 2000 ασθενείς 35 ώρες την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύναψης σύμβασης προσωπικού ιατρού με τον Οργανισμό αφορά και τους ιατρούς που έχουν ήδη συμβληθεί με αυτόν ως Οικογενειακοί Ιατροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΦΕΚ ΓΙΑΤΡΟΙ ΩΡΑΡΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ