ΥΓΕΙΑ
11/07/2022 15:22

Νέος γύρος με απεργιακές κινητοποιήσεις από τα διαγνωστικά εργαστήρια την επόμενη εβδομάδα

Όπως τονίζει το Συντονιστικό Όργανο, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του υπουργού, εξαγγέλλεται έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και τον κλινικοεργαστηριακών γιατρών από 18 έως 20 Ιουλίου 2022

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νέος γύρος με απεργιακές κινητοποιήσεις από τα διαγνωστικά εργαστήρια την επόμενη εβδομάδα
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, μετά τις απεργίες του Μαΐου, ζητώντας άμεση κατάργηση της προείσπραξης του claw back.

Στις 8 Ιουλίου 2022 συνεδρίασε το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο των φορέων Π.Φ.Υ. για να εκτιμήσει την κατάσταση, μετά και την επιστολή που είχε στείλει στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, στις 01/07/2022, με αιτήματα τη διαγραφή του τεχνητού χρέους των προηγούμενων ετών από rebate και claw back και την ελάττωση της προείσπραξης του claw back από τις τρέχουσες πληρωμές. Παράλληλα, ζητούσε μέχρι την Πέμπτη, 7 Ιουλίου, ενημέρωση για το εάν προτίθεται ο υπουργός να καταθέσει προς ψήφιση εντός του μήνα τις δεσμεύσεις του.

Όπως τονίζει το Συντονιστικό Όργανο, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του υπουργού, εξαγγέλλεται έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και τον κλινικοεργαστηριακών γιατρών από 18 έως 20 Ιουλίου 2022, «για τη διεκδίκηση της βιωσιμότητας των εργαστηρίων καθώς και του προσωπικού που απασχολείται σε αυτά».

Βασικό αίτημα των φορέων είναι η άμεση κατάργηση της προκαταβολής του 70% του claw back του 2022, ώστε να υπάρξει ανάσα ρευστότητας προς τα εργαστήρια. Διαφορετικά, δηλώνουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το προσωπικό τους προσεχείς μήνες, τονίζοντας ότι άμεσο επακόλουθο είναι το βέβαιο κλείσιμο των εργαστηρίων τους. Τέλος, το Συντονιστικό Όργανο δηλώνει εκ των προτέρων ότι θα δώσει την πλήρη στήριξη και κάλυψή του σε οποιαδήποτε κινητοποίηση που αφορά στο κλείσιμο των εργαστήριων εξαγγελθεί από περιφερειακούς συλλόγους. «Ζητούμε όποια εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο, χωρίς υποτιμολογήσεις», υπογραμμίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΙΑΤΡΟΙ CLAWBACK ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ