Μενού
  • Α-
  • Α+

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για την εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό ιατρό. Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, οι εγγραφές των ιατρών στο νέο θεσμό συνεχίζονται και μέχρι στιγμής στην πλειονότητα των Περιφερειών της χώρας έχει ήδη καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός ιατρών.

Όπως διευκρινίζεται, η δυνατότητα που προστέθηκε με τη ψήφιση του Ν. 4958/22 ΦΕΚ 142/Α είναι σε κάθε ιατρό που νόμιμα ασκεί το ελεύθερο ιατρικό επάγγελμα να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, ανεξάρτητα από το εάν συμβάλλεται ήδη ή αν λαμβάνει μηνιαίο μισθό ή μηνιαίες αποδοχές από φορείς του δημοσίου τομέα.

Ωστόσο, δε δίνεται, και ούτε είναι στις προθέσεις του υπουργείου Υγείας, η δυνατότητα συμμετοχής των ιδιωτών ιατρών στον προσωπικό ιατρό χωρίς την υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ. Σημειώνεται ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό, έχει δημοσιευτεί από το τέλος Ιουνίου και η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Ιουλίου. Οπως έχει δηλώσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), Μάριος Θεμιστοκλέους, οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του προσωπικού ιατρού από την 1η Σεπτεμβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA