ΥΓΕΙΑ
22/07/2022 18:37

Κορονοϊός: Aπό τα φαρμακεία των νοσοκομείων η προμήθεια των αντιικών χαπιών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Σε συνέχεια της διάθεσης αντιικών χαπιών κατά του κορονοϊού και της διαδικασίας που καθορίστηκε για την κατ’ οικον παράδοση από τον ΕΟΠΥΥ, η οποία συνεχίζεται αδιάλειπτα, το υπουργείο Υγείας, με τη διαρκή υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών, ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται τη θεραπεία απευθείας από τα φαρμακεία των νοσοκομείων

Κείμενο: Έφη Τσιβίκα
Κορονοϊός: Aπό τα φαρμακεία των νοσοκομείων η προμήθεια των αντιικών χαπιών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
(Πηγή: pexels)
Ανάγνωση:

Σε συνέχεια της διάθεσης αντιικών χαπιών κατά του κορονοϊού και της διαδικασίας που καθορίστηκε για την κατ’ οικον παράδοση από τον ΕΟΠΥΥ, η οποία συνεχίζεται αδιάλειπτα, το υπουργείο Υγείας, με τη διαρκή υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών, ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται τη θεραπεία απευθείας από τα φαρμακεία των νοσοκομείων.

Διαβάστε ακόμη: Ευλογιά των πιθήκων: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε εμβόλιο

Η προμήθεια των αντιικών θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες. Πληροφορίες παρέχονται στις ιστοσελίδες των Υγειονομικών Περιφερειών για τα Νοσοκομεία αρμοδιότητας τους (δύναται να τροποποιούνται).

Για την Αττική:

Αττική.pdf (115.35 KB)

Πειραιάς & Αιγαίο:

Πειραιάς και Αιγαίο.pdf (87.58 KB)

Για Μακεδονία πατήστε ΕΔΩ

Για Μακεδονία & Θράκη πατήστε ΕΔΩ

Θεσσαλία & Στερεά Ελλάδα:

Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.pdf (51.27 KB)

Για Πελοπόννησο, Ιόνια Νησιά, Ήπειρο & Δυτική Ελλάδα πατήστε ΕΔΩ

Κρήτη:

Κρήτη.pdf (45.74 KB)

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής COVID-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό. Η αντιική αγωγή COVID-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής. Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΑΝΤΙΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ΕΟΠΥΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Κείμενο: Έφη Τσιβίκα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ