ΥΓΕΙΑ
02/09/2022 14:10

Προσωπικός γιατρός: 10% αύξηση σε φάρμακα και εξετάσεις από 1 Οκτωβρίου για όσους δεν κάνουν εγγραφή

Τις απαντήσεις του σχετικά με την πλατφόρμα «προσωπικός γιατρός» έδωσε το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υγείας, Ανάργυρος Μαριόλης, τονίζοντας γιατί είναι σημαντικό οι πολίτες να κάνουν εγγραφή

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Προσωπικός γιατρός: 10% αύξηση σε φάρμακα και εξετάσεις από 1 Οκτωβρίου για όσους δεν κάνουν εγγραφή
(Πηγή: shutterstock)
Ανάγνωση:

Ο προσωπικός γιατρός άνοιξε για όλους τους πολίτες στην Ελλάδα ενώ την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, άνοιξε για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο με την αιτήσεις να είναι πάρα πολλές. Γι' αυτό και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Ανάργυρος Μαριόλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε τι είναι το πρόγραμμα «Προσωπικός Γιατρός».

Διαβάστε ακόμη: Φαρμακοβιομηχανία: Στα ύψη το clawback και το 2022

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «υπάρχει δυνητικό όφελος για τον ασθενή, για τον πολίτη, για το κοινωνικό σύνολο, για το σύστημα υγείας και για την κοινωνία. Ξέρουμε τόσα χρόνια τι σημαίνει που δεν εφαρμόστηκε η πρωτοβάθμια υγεία στην χώρα μας». «Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ο ατομικός ιατρικός φάκελος, θα υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση και φροντίδα, από έναν καθοδηγητή και σύμβουλο του πολίτη στο σύστημα υγείας, για να παρέχει την απαραίτητη φροντίδα στον ασθενή και προληπτικά και σε ό,τι αφορά την καθοδήγηση του ασθενούς για άλλες ειδικότητες ιατρών», εξήγησε ο Ανάργυρος Μαριόλης, αναφέροντας ακόμη ότι «υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ήδη εγγραφεί». Μάλιστα, επεσήμανε ότι «το πιο σημαντικό είναι η τήρηση ατομικού φακέλου υγείας για κάθε πολίτη. Θα υπάρχει μια σταθερή διασύνδεση του ασθενή με το σύστημα υγείας».

Video Loading...

«Περιμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών και στην Αττική που άνοιξε η πλατφόρμα τώρα, καθώς μεσολάβησε ο Αύγουστος που ήταν μήνας διακοπών», είπε ο κ. Μαριόλης, επισημαίνοντας πως «ουσιαστικά η πλήρης εφαρμογή του συστήματος θα είναι από την Πρωτοχρονιά».

«Όποιος δεν έχει εγγραφεί έως την 1η Οκτωβρίου θα έχει αύξηση 10% στο κόστος για τα φάρμακα και τις εξετάσεις του, θα ζητήσουμε όμως να παραταθεί το αντικίνητρο αυτό, που στόχο έχει να εγγραφούν οι πολίτες στο νέο σύστημα», ανέφερε ο κ. Μαριόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ