Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλύτερες αμοιβές, για τους ιατρούς του ΕΣΥ ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), εκφράζοντας την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω επιβάρυνσή τους, με επιπλέον ενασχόληση. Στο πλαίσιο της χθεσινής του συνεδρίασης, το Δ.Σ του ΙΣΑ, συζήτησε το θέμα των εργασιακών σχέσεων των ιατρών του δημόσιου συστήματος υγείας και ομόφωνα διατύπωσε την άποψη ότι οι ιατροί του ΕΣΥ παράγουν ιδιαίτερα σημαντικό έργο, σε δύσκολες συνθήκες και πρέπει να αμείβονται ανάλογα από την πολιτεία. 

Ο ΙΣΑ ζητά καλύτερες αμοιβές για τους ιατρούς του ΕΣΥ και ξεκαθαρίζει ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω ενασχόλησή τους, προκειμένου να συμπληρώσουν τον μισθό τους, κάτι για το οποίο -όπως επισημαίνει- είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η πολιτεία, στο πλαίσιο του δημόσιου συστήματος υγείας. 

Παράλληλα, ζητά να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να στελεχωθούν τα τμήματα των νοσοκομείων που λειτουργούν με πολύ λιγότερο από το αναγκαίο προσωπικό. Να δοθούν αμοιβές, στους ιατρούς του ΕΣΥ, που να τους διασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, καθώς και τα μέσα για την διατήρηση της επιστημονικής τους επάρκειας και την απρόσκοπτη συνέχιση του εκπαιδευτικού τους έργου. Όπως, τονίζει, οι συνθήκες υπερεργασίας στα δημόσια νοσοκομεία, καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την μεταλαμπάδευση της γνώσης στους νέους γιατρούς που θα κληθούν να στελεχώσουν το νέο ΕΣΥ. 

«Η έλλειψη ειδικευόμενων και ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων που ήδη προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες, πρόκειται να διογκωθεί εάν δεν εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς αποδοχές και συνθήκες εργασίας προκειμένου οι νέοι γιατροί να παραμείνουν στη χώρα μας και να στελεχώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας. Ζητούμε ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας στους γιατρούς που με αυταπάρνηση το υπηρετούν», αναφέρει ο ΙΣΑ σε σχετική ανακοίνωση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA