ΥΓΕΙΑ
30/09/2022 15:57

Θάνος Πλεύρης: Ο κλειστός προϋπολογισμός για τα φάρμακα θα ισχύσει

Σταθερός στην απόφασή του να ισχύσει ο κλειστός προϋπολογισμός για τα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ, εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε γραπτή δήλωσή του - Διαβεβαιώνει, ωστόσο, ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θάνος Πλεύρης: Ο κλειστός προϋπολογισμός για τα φάρμακα θα ισχύσει
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Σταθερός στην απόφασή του να ισχύσει ο κλειστός προϋπολογισμός για τα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ, εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε γραπτή δήλωσή του. Διαβεβαιώνει, ωστόσο, ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με σειρά μέτρων όπως το επενδυτικό clawback έχει αποδείξει ότι στηρίζει την καινοτομία στο σκέλος των φαρμάκων. Ο διαχωρισμός του προϋπολογισμού σε φάρμακα υψηλού κόστους και τα υπόλοιπα φάρμακα σε καμία περίπτωση δεν θίγει την καινοτομία απλώς διασφαλίζει ότι όποιος προκαλεί κατανάλωση και δαπάνη θα επωμίζεται και το clawback. Οι όποιες διορθώσεις χρειαστούν στο κομμάτι του κλειστού προϋπολογισμού θα γίνουν, αλλά ο κλειστός προϋπολογισμός θα ισχύσει και πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η χώρα μας θα έχει την κατανάλωση που της αναλογεί και όχι υπερκατανάλωση», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη: Φάρμακα: Κορυφώνονται οι αντιδράσεις - Σε κίνδυνο τα καινοτόμα φάρμακα, λέει το PIF Greece

Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες αλλαγές στη δομή της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ, προβλέπουν τον επιμερισμό της σε δυο μεγάλες κατηγορίες (δαπάνη ιδιωτικών φαρμακείων και δαπάνη φαρμακείων του Οργανισμού), σε αναλογία 62-38, αντίστοιχα, για το 2022, μια αναλογία, που σύμφωνα με θεσμικούς παράγοντες του κλάδου, δεν εκφράζει την πραγματική εικόνα της αγοράς. Τα ποσοστά που έχουν πέσει στο τραπέζι για την ανακατανομή κυμαίνονται από 56/44, σε 58/42 και 60/40, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας φέρεται να καταλήγει κάπου μεταξύ 58/42 και 59/41.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑ CLAWBACK ΕΟΠΥΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ